Smotanová terinka na cviklovom plátku

Martin Valachy
šéfkuchár hotela International vo Veľkej Lomnici, 3. februára 2013
Smotanová terinka na cviklovom plátku
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

50 ml
120 g (tvaroh)
80 g
40 g
120 g
20 ml
5 g
5 g
20 g
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Smotanu vymiešame s ricottou, osolíme, pridáme limetkovú šťavu, nasekanú brokolicu a na pásiky nakrájanú šunku. Zmiešame so želatínou a vlejeme do formy. Necháme stuhnúť.

  2. 2

    Cviklu uvarenú v osolenej vode olúpeme, nakrájame na plátky, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a posypeme opraženými sezamovými semienkami. Cesnak opečieme na olivovom oleji. Podávame s kúskom bagety.

Diskusia k receptu

denyany
zaujímavé....rada by som to ochutnala, lebo cviklu môžem v akejkoľvek forme:D
mijaita
@denyany ja zase nemusim cviklu az tak, ale libi se mi napad a vyzkousim nekdy az pro hosty jako predjedlo a take ochutnam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia