
Ázijské kuracie krídelká
Olej, rybaciu omáčku, sójovú omáčku a thajské karí zmiešame na marinádu. Kuracie krídelká rovnomerne...

Plnená šunka
Je to taká dobrá pochúťka. Recept je náročnejší na čas, ale výroba je jednoduchá...

Mille-feuille s foie gras a kozím syrom
Vynikajúca kombinácia kačacej pečene s kozím syrom a ovocím. To všetko na zdravom šaláte.

Polievka s obláčikovými haluškami
Vlastne obyčajná zeleninová polievka, ale s haluškami, ktoré ma prekvapili - boli veľmi jemné, ...

Jablkovo-hruškový šalát s jogurtovo-nivovým krémom a špenátom
Ľahký, efektný, osviežujúci a veľmi chutný jablkovo - hruškový šalát s listovým špenátom, doplnený...

Cuketové medailónky s mätovým dipom
Najskôr som chcela robiť klasické cuketové placky. Ale potom zrazu prišla prudká myšlienka, ktorá sa...

Tofu neryba v rímskej hraške
Stručný recept na vychytávku, ktorá vôňou aj chuťovo veľmi pripomína rybu - alebo je to naopak?...

Crostini s čerstvými figami
Pre mňa je toto chuťové nebo - všetky chute do seba zapadajú ako puzzle.

Hniezda pre vajíčka
Upečieme si hniezda z lístkového cesta, cesto je hrubé asi 1cm, tak že vykrojíme kruh...

Mrkvička na masle
... vhodná na rýchlu a zdravú večeru, alebo ako príloha. Recept vznikol za tmavého intrákového...

Kuracie špízy na pive s červenou cibuľou
Z piva, medu, horčice, sójovej omáčky, oleja a korenia si urobte marinádu...

Mozzarella v smotane s bazalkovo - citrónovým pestom
Mozzarellu nakrájame asi na 1 cm hrubé plátky a necháme odkvapkať. Kyslú smotanu dochutíme troškou soli...

Slovenská Smörgåstårta
Slovenská verzia tohto severského receptu, tresku tam asi nemajú.

Krevety v aspiku
Krevety bez hlavy s pancierom olúpeme a krátko povaríme v osolenej vode, do ktorej pridáme bobkový...

Maslo zo sušených paradajok
Sušené paradajky si namočte do olivového oleja (aspoň na pár hodín, aby zmäkli), alebo ak...

Slávky s medveďom
... teda skôr s medvedím cesnakom :-) keď som pred pár dňami videl na vareche perfektný...

Ľahký raw šalát s avokádom
Už dlhé roky krútim hlavou nepochopením, prečo naši dedovia „neprepašovali” z juhu na Slovensko aj romain šalát, k nemu rôzne zálievky, viac druhov cestovín aj s ich špeciálnymi chutnými úpravami....

Letný šalát
Osviežujúci a výživný, letný šalát je plný prekvapení, pričom rukola a kaparami mu dodajú zaujímajú...

Varený jahňací jazyk s jablkovým chrenom a horčicou
Jahňací jazyk umyjeme a osušíme. Vložíme do osolenej vriacej vody spolu s cibuľou a uvaríme do...

Dip z pečeného karfiolu a bielej fazule
Toto je zdravšia alternatíva k často podávaným syrovým dipom servírovaných na rôznych stretnutiach.

Sushi z údeného úhora
Včera bola veľmi zaujímavá akcia ktorú organizovalo Japonské veľvyslanectvo. Keďže ma ta krajina zaujíma tak som...