
Tofu neryba v rímskej hraške
Stručný recept na vychytávku, ktorá vôňou aj chuťovo veľmi pripomína rybu - alebo je to naopak?...

Mrkvovo-šošovicový šalát s cesnakovou zálievkou
Najprv si pripravíme cesnakovú zálievku. Cesnak ošúpeme a rozpučíme. Do mixéra (ja som použila mixér...

Krevety v aspiku
Krevety bez hlavy s pancierom olúpeme a krátko povaríme v osolenej vode, do ktorej pridáme bobkový...

Zapečené baklažánové kolieska
Toto jedlo si robím pomerne často – na raňajky, na obed alebo na večeru, keď...

Kuracie špízy na pive s červenou cibuľou
Z piva, medu, horčice, sójovej omáčky, oleja a korenia si urobte marinádu...

Jablkovo-hruškový šalát s jogurtovo-nivovým krémom a špenátom
Ľahký, efektný, osviežujúci a veľmi chutný jablkovo - hruškový šalát s listovým špenátom, doplnený...

Plnená šunka
Je to taká dobrá pochúťka. Recept je náročnejší na čas, ale výroba je jednoduchá...

Polievka s obláčikovými haluškami
Vlastne obyčajná zeleninová polievka, ale s haluškami, ktoré ma prekvapili - boli veľmi jemné, ...

Sushi z údeného úhora
Včera bola veľmi zaujímavá akcia ktorú organizovalo Japonské veľvyslanectvo. Keďže ma ta krajina zaujíma tak som...

Mozzarella v smotane s bazalkovo - citrónovým pestom
Mozzarellu nakrájame asi na 1 cm hrubé plátky a necháme odkvapkať. Kyslú smotanu dochutíme troškou soli...

Zapekané rajčinové hrnčeky
Keďže bryndza je veľmi zdravá, pomáha pri zažívacích problémoch a rednutí kostí, je zdrojom vápnika...

Lososový tatarák
Údeného lososa nakrájame, alebo rozmixujeme, alebo naškrabeme s čerstvým lososom. Pridáme cibuľu nakrájanú najemno,...

Ázijské kuracie krídelká
Olej, rybaciu omáčku, sójovú omáčku a thajské karí zmiešame na marinádu. Kuracie krídelká rovnomerne...

Zeleninová štrúdľa s teľacím mäsom
Cesto: Múku preosejeme, spravíme jamku, pridáme soľ, vodu, ocot a olej, vymiešame cesto,...

Dip z pečeného karfiolu a bielej fazule
Toto je zdravšia alternatíva k často podávaným syrovým dipom servírovaných na rôznych stretnutiach.

Farebné krémové trio zo zeleniny
Tieto tri zeleninové krémové polievky, avokádová, kukuricová a paradajková sa uplatnia rovnako dobre ako teplé...

Plnený židovský husací krk
Tento recept som našla vo výpiskoch mojej mamy, ktorá ho získala od židov a teda je...

Mrkvička na masle
... vhodná na rýchlu a zdravú večeru, alebo ako príloha. Recept vznikol za tmavého intrákového...

Crostini s čerstvými figami
Pre mňa je toto chuťové nebo - všetky chute do seba zapadajú ako puzzle.

Varený jahňací jazyk s jablkovým chrenom a horčicou
Jahňací jazyk umyjeme a osušíme. Vložíme do osolenej vriacej vody spolu s cibuľou a uvaríme do...

Polenta s kapary, šampiňónmi a ovčím syrom
Polenta je vlastne kukuričná kaša. Varí sa z kukuričnej múky, vody a soli. Pochádza z...

Letný šalát
Osviežujúci a výživný, letný šalát je plný prekvapení, pričom rukola a kaparami mu dodajú zaujímajú...