Party mix (Guacamole, Feta s paradajkami...)

ciernalabut - fotkaciernalabut, 21. januára 2013

Avokádo sa u nás v Európe začína tešiť veľkej oblube a inak to nie je ani u nás doma :-) Takže keď k nám príde Zobraziť celý popisAvokádo sa u nás v Európe začína tešiť veľkej oblube a inak to nie je ani u nás doma :-) Takže keď k nám príde nečakaná návšteva a chcem niečo rýchle a chutné ponúknuť jednou z chutoviek je zvyčajne aj guacamole. Zatial sa ešte nestalo, že by niekomu nechutilo. Na fotke je ešte jednoduchá, rýchla ale nie menej chutná pomazánka z fety a cherry rajčín, ako príloha ľadový šalát a uhorka. Proste čo chladnička dala...

10 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Guacamole : avokádo rozrežeme, vydlabeme vnútro a popučíme. Pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, jemne okoreníme a pridáme pažítku alebo pretlačený cesnak. (U mna na fotke je bez cibuľky, keďže môj drahý ju neznáša:-)) Rovnako chutné je to aj bez nej, ale podla mna tomu dodáva šmrnc :-)

  2. 2

    Druhý krok bude ešte jednoduchší :-) Cherry rajčiny nakrájame na štvrtinky a zmiešame s fetou pridáme pár kvapiek olivového oleja. Vravela som, jednoduché :-)

  3. 3

    Ako prílohu potrháme ľadový šalát a nakrájame uhorku, a opečieme toustový chlieb.

Diskusia k receptu

medovnicek
ja som síce avokádu neprišla na chuť, ale receptík posuniem kolegynke, ktorá ho miluje
dorenika
ja avokado nekriticky milujem aj same len tak ale guacamole robime casto hlavne k nachos
trencanka
Avokado robim ako ty a casto. Bohuzial, u nas malokedy kupim dobre. Chuti to vsetkym okrem mojej mamy, zelena farba ju odradza. Mas dobry napad s tou fetou, vyskusam. Rada robim taketo party obcerstvenie. Medzi naj patri aj hummus.
agora
a nie je veľmi slané ak tú fetu ešte prisolíme?
tiginko
@agora ja nevidím, že by @Ciernalabut fetu solila.
Výborný tip na dnešnú večeru, do trojky spolu s hummusom. Cícer už uvarený, avokádo zmäknuté, už len Fetu dokúpiť. A samozrejme paradajky aj do Guacamolle...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia