Recept pochádza od mojej starej mamy a pôvodne zrejme z oblasti Talianska, kde za prvej svetovej vojny bojoval môj pradedo, ktorý ho odtiaľto priniesol. Zobraziť celý popisRecept pochádza od mojej starej mamy a pôvodne zrejme z oblasti Talianska, kde za prvej svetovej vojny bojoval môj pradedo, ktorý ho odtiaľto priniesol. Pravé talianske chlebíčky sa pripravujú zo slučích čriev(Sluka lesná- vták, poľovný druh).
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si kuracie pečienky dôkladne umyjeme, potom ich s nožíkom na doske naškrabeme ( poprípade pomixujeme s ručným mixérom) tak, aby nám vznikla kašovitá jemná masa.
- 2
Do tejto masy pridáme dve celé vajcia, nasekanú petržlenovú vňať a podľa chuti osolíme a okoreníme a celé to poriadne premiešame, čím nám vznikne masa na chleby.
- 3
Tmavý chlieb nakrájame na krajce a začneme ho piecť na panvici na oleji, pričom na vrchnú stranu chleba natrieme asi 1 cm vrstvu pripravenej masy. Po upečení spodnej časti chlieb prevrátime na druhú stranu s masou, a ďalej pečieme asi 3 minúty. Podávame najlepšie so zeleninovým šalátom, alebo len tak k pivu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu