Talianske chlebíčky

carpinus - bez fotkycarpinus, 2. októbra 2009

Recept pochádza od mojej starej mamy a pôvodne zrejme z oblasti Talianska, kde za prvej svetovej vojny bojoval môj pradedo, ktorý ho odtiaľto priniesol. Zobraziť celý popisRecept pochádza od mojej starej mamy a pôvodne zrejme z oblasti Talianska, kde za prvej svetovej vojny bojoval môj pradedo, ktorý ho odtiaľto priniesol. Pravé talianske chlebíčky sa pripravujú zo slučích čriev(Sluka lesná- vták, poľovný druh).

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
1 zväzok
1 ks




Postup

  1. 1

    Najprv si kuracie pečienky dôkladne umyjeme, potom ich s nožíkom na doske naškrabeme ( poprípade pomixujeme s ručným mixérom) tak, aby nám vznikla kašovitá jemná masa.

  2. 2

    Do tejto masy pridáme dve celé vajcia, nasekanú petržlenovú vňať a podľa chuti osolíme a okoreníme a celé to poriadne premiešame, čím nám vznikne masa na chleby.

  3. 3

    Tmavý chlieb nakrájame na krajce a začneme ho piecť na panvici na oleji, pričom na vrchnú stranu chleba natrieme asi 1 cm vrstvu pripravenej masy. Po upečení spodnej časti chlieb prevrátime na druhú stranu s masou, a ďalej pečieme asi 3 minúty. Podávame najlepšie so zeleninovým šalátom, alebo len tak k pivu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia