Tučná kačacia pečeň s jablkami
Foto: eruska25
Delikatesa.
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pečeň nakrájame na plátky hrubé 1 cm. Plátky dáme na panvicu, okamžite si začnú púšťať masť, keďže je pečeň mastná. Opečieme z každej strany tak 2 minúty. Po opečení ich dáme na teplé miesto, až teraz osolíme a okoreníme. Pečeň ostane mäkučká.
- 2
Súčasne si pripravíme jablká. Jablká umyjeme, nakrájame na kolieska aj so šupkou, okrúhlou vykrajovačkou odstránime jadrovníky. Na inú panvicu odoberieme trochu kačacej masti z pečene a na nej opražíme kolieska jabĺk z každej strany.
- 3
Na tanier položíme kolieska jabĺk a na ne kúsky pečene. Trochu pokvapkáme aj vypečenou kačacou masťou.
Tiež kačacia pečeň:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu