Kačacia pečeň
Kačacia pečeň

Tučná kačacia pečeň s jablkami

eruska25 - fotkaeruska25, 16. októbra 2024
Tučná kačacia pečeň s jablkami
Foto: eruska25

Delikatesa.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

 vykŕmená
2 ks




Postup

  1. 1

    Pečeň nakrájame na plátky hrubé 1 cm. Plátky dáme na panvicu, okamžite si začnú púšťať masť, keďže je pečeň mastná. Opečieme z každej strany tak 2 minúty. Po opečení ich dáme na teplé miesto, až teraz osolíme a okoreníme. Pečeň ostane mäkučká.

  2. 2

    Súčasne si pripravíme jablká. Jablká umyjeme, nakrájame na kolieska aj so šupkou, okrúhlou vykrajovačkou odstránime jadrovníky. Na inú panvicu odoberieme trochu kačacej masti z pečene a na nej opražíme kolieska jabĺk z každej strany.

  3. 3

    Na tanier položíme kolieska jabĺk a na ne kúsky pečene. Trochu pokvapkáme aj vypečenou kačacou masťou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia