Foto: dagy
Táto netradičná pochúťka je určené predovšetkým pre labužníkov dobrého a zároveň zdravého jedla. Odporúčam ako kvalitné predjedlo na oslavy, či pri príležitosti príchodu vzácnej Zobraziť celý popisTáto netradičná pochúťka je určené predovšetkým pre labužníkov dobrého a zároveň zdravého jedla. Odporúčam ako kvalitné predjedlo na oslavy, či pri príležitosti príchodu vzácnej návštevy k vám domov. Samozrejme pre nás, ktorí si držíme stíhlu líniu poslúži vo väčšom množstve, alebo na väčšom tanieri aj ako hlavný chod.
porcie
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Cviklu si olúpeme, umyjeme a nakrájame na cca 3mm tenké kolieska. Podľa možnosti použijeme rukavice, pretože dužina cvikly produkuje nádhernú farebnú šťavičku, ktorá je zároveň aj farbivom.
-
2
Tieto prekrásne letokruhy si rozložíme na plech, na ktorý sme položili papier na pečenie a veľmi mierne potrieme olivovým olejom.
-
3
Jemne posypeme čerstvo nasekaným tymiánom zo záhradky.
-
4
Pečieme v rúre približne na 160 stupňoch cca 15 - 20 minút. Samozrejme, že každá gazdinka si pozná tú svoju či už elektrickú, alebo plynovú a podľa toho si naprogramuje minútky :-D
-
5
Medzitým si na kvalitnej panvici nasucho opečieme slnečnicové semienka. Dôležité je nikde neodbiehať a po celých 5 minút stáť pri sporáku a semienka miešať, aby nám neprihoreli.
-
6
Dobre nabrúseným špeciálnym nožom na syry si nakrájame chutnú mozzarellu taktiež na kolieska.
-
7
Umyjeme si rucolu a pripravíme si balsamico. Pri tomto recepte nepoužívame nijakú soľ, ani korenie.
-
8
Hotové jedlo pokvapkáme balsamicom. Môžeme ho servírovať samotné, alebo s opečeným toustovým chlebom. V oboch prípadoch na jeho chuť tak skoro nezabudnete, je skutočne lahodná.
-
9
Servírovať sa môže rôznymi spôsobmi, fantázia je iba na vás.
Diskusia k receptu