Cyklámenová pochúťka fotorecept

dagy - fotkadagy, 10. septembra 2013
Cyklámenová pochúťka (fotorecept)
Foto: dagy

Táto netradičná pochúťka je určené predovšetkým pre labužníkov dobrého a zároveň zdravého jedla. Odporúčam ako kvalitné predjedlo na oslavy, či pri príležitosti príchodu vzácnej Zobraziť celý popisTáto netradičná pochúťka je určené predovšetkým pre labužníkov dobrého a zároveň zdravého jedla. Odporúčam ako kvalitné predjedlo na oslavy, či pri príležitosti príchodu vzácnej návštevy k vám domov. Samozrejme pre nás, ktorí si držíme stíhlu líniu poslúži vo väčšom množstve, alebo na väčšom tanieri aj ako hlavný chod.

4
porcie
25 minút
príprava
15 minút
na 160 °C

Suroviny

2 kusy
2 kusy




Postup

  1. 1

    Cviklu si olúpeme, umyjeme a nakrájame na cca 3mm tenké kolieska. Podľa možnosti použijeme rukavice, pretože dužina cvikly produkuje nádhernú farebnú šťavičku, ktorá je zároveň aj farbivom.

    Cyklámenová pochúťka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tieto prekrásne letokruhy si rozložíme na plech, na ktorý sme položili papier na pečenie a veľmi mierne potrieme olivovým olejom.

    Cyklámenová pochúťka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jemne posypeme čerstvo nasekaným tymiánom zo záhradky.

    Cyklámenová pochúťka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme v rúre približne na 160 stupňoch cca 15 - 20 minút. Samozrejme, že každá gazdinka si pozná tú svoju či už elektrickú, alebo plynovú a podľa toho si naprogramuje minútky :-D

    Cyklámenová pochúťka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzitým si na kvalitnej panvici nasucho opečieme slnečnicové semienka. Dôležité je nikde neodbiehať a po celých 5 minút stáť pri sporáku a semienka miešať, aby nám neprihoreli.

    Cyklámenová pochúťka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dobre nabrúseným špeciálnym nožom na syry si nakrájame chutnú mozzarellu taktiež na kolieska.

    Cyklámenová pochúťka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Umyjeme si rucolu a pripravíme si balsamico. Pri tomto recepte nepoužívame nijakú soľ, ani korenie.

    Cyklámenová pochúťka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Hotové jedlo pokvapkáme balsamicom. Môžeme ho servírovať samotné, alebo s opečeným toustovým chlebom. V oboch prípadoch na jeho chuť tak skoro nezabudnete, je skutočne lahodná.

    Cyklámenová pochúťka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Servírovať sa môže rôznymi spôsobmi, fantázia je iba na vás.

    Cyklámenová pochúťka (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

radulienka
Perfektný receptík na sychravé počasie, podporí aj imunitu a chuťovo to musí byť rozprávka, vyskúšam, vďaka za recept...
dagy
Robila som to asi tretí krát a zatiaľ to vždy všetkým chutilo, dokonca aj odporcom vegetariánskych jedál...Ale minule som tento recept vylepšila pre mäsožravcov, že som na záver ako ozdobu pridala ružičky zo sušenej šunky :-)
jerica
určite neostane bez realizácie :-) výborné :-)
ivettt82
toto je výborné,práve som si to spravila na večeru bez pečiva




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia