Lososová rolka na cviklovom aspiku
Vladimír Rybár
šéfkuchár hotela Lux v Banskej Bystrici a člen Gourmet klubu, 19. júna 2011
šéfkuchár hotela Lux v Banskej Bystrici a člen Gourmet klubu, 19. júna 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Lososa odblaníme a nakrájame na 1 cm plátky. Dáme na ne nasekaný kôpor, cukor, soľ. Zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chlade odležať 24 hod.
- 2
Cviklu uvaríme, ošúpeme, rozmixujeme a zmiešame s cviklovým vývarom. Želatínu namočíme do studenej vody, vytlačíme a zmiešame s rozmixovanou cviklovou zmesou, ktorú dochutíme soľou a vínnym octom.
- 3
Celú zmes vlejeme do formy a necháme v chlade zatuhnúť.
- 4
Tuhý aspik nakrájame na kocky (asi 1 x 1 cm). Na ne uložíme nakrájaného lososa. Prelejeme olivovým olejom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu