Lososová rolka na cviklovom aspiku

Vladimír Rybár
šéfkuchár hotela Lux v Banskej Bystrici a člen Gourmet klubu, 19. júna 2011
Lososová rolka na cviklovom aspiku
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

500 g
500 g
400 g
2 plátky
100 g
20 g




Postup

  1. 1

    Lososa odblaníme a nakrájame na 1 cm plátky. Dáme na ne nasekaný kôpor, cukor, soľ. Zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chlade odležať 24 hod.

  2. 2

    Cviklu uvaríme, ošúpeme, rozmixujeme a zmiešame s cviklovým vývarom. Želatínu namočíme do studenej vody, vytlačíme a zmiešame s rozmixovanou cviklovou zmesou, ktorú dochutíme soľou a vínnym octom.

  3. 3

    Celú zmes vlejeme do formy a necháme v chlade zatuhnúť.

  4. 4

    Tuhý aspik nakrájame na kocky (asi 1 x 1 cm). Na ne uložíme nakrájaného lososa. Prelejeme olivovým olejom.

Diskusia k receptu

jamarlen
mňam, losos na každý spôsob môže byť. nečudujem sa tomu gurmetklubu, aj ja by som tam rád - ochutnával:)))). krásne, jemné a mne by tym ladili aj maličké vločky strúhaného chrenu...
vcelka
Gourmetklub je združenie cca dvadsiatky kuchárov Slovenska, takže tam nie sú ochutnávači, iba variči... :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia