Krabí šalát s avokádom a japonským dresingom
Tak tento recept som raz videla v televíznom programe s názvom Nigella expres a musím povedať, ...
Ananásovo-uhorková salsa
… a prečo by nie? Ak sa môže skombinovať mango a zelená cibuľka, tak ja odskúšam...
Naložená grilovaná (pečená) zelenina
Pokud budete někdy grilovat, schválně přidejte hodně zeleniny a když se třeba nesní, proveďte s ní...
Mušle sv. Jakuba na tekvicovo-medovom kréme a foie gras so šalviou opečenou na masle
Manžel otvoril dnes výborné vínko, tak čo som mala robiť - musela som k nemu pripraviť...
Vajcia v košieľke
Ďalšia vaječno-syrová inšpirácia, vhodná ako raňajky, teplé predjedlo, vložka do polievky, alebo prívarku,...
Pot-au-feu z hovädzieho mäsa
Hovädzí vývar a šťavu z červenej repy privedieme do varu. Červenú repu, uhorku a cibuľu...
Zimný šalát s mozzarellou
Všetky ingrediencie umyjeme a hrušku nakrájame na menšie kúsky. Granátové jablko očistíme.
Zemiakový šalát s majonézou z masla
Tento recept mám už velmi dávno a chutí našej rodine a nie je taký ťažký na žaludok...
Jablkové smajlíky
Sú to vlastne zdravé jabĺčkové lievance s ovsenými vločkami. Pre dcérku ich vždy nejako veselo ozdobím,...
Hrachová kaša
Tento recept mám od mojej kolegyne, nejem mäso a preto ma zaujímajú zeleninové jedlá
Cícerový jogurtový šalát s pečeným lososom
Nepotrebovali na to doktorov ani profesorov. A predsa všetky prababičky sveta vedeli, že v struku fazule, ...
Medfouna
... je to starý Marocký recept na chlieb, plnený zmesou hovädzieho mäsa, byliniek a korenín......
Zapekaný plesnivec s lieskovcami a hruškou
Syr rozkrojíme pozdĺžne na dve časti. Naplníme strúhanými lieskovými jadrami a spojíme.
Crostini s brusnicami a pistáciami
Bagetu nakrájame na šikmo zhruba na 1 cm hrubé plátky. Z oboch strán ich potrieme olivovým...
Pečený camembert na Chardonnay
V tomto chladnejšom počasí obľubujeme teplé syrové večere, pripravila som pečený camembert, ktorý som ochutila...
Plnené rajčiny s tofu
Ďalšie zdravé jedlo, podľa mňa. Je to môj recept, ktorý som takto dnes pripravila....
Okurkovo-tvarohová mana
Miluju slovenský hrudkový tvaroh a neméně nakládačky čerstvé.
Nátierka z údenej makrely so sušenými paradajkami
Niekedy stačí málo, aby sa z obchádzanej a pritom chutnej údenej rybky stala delikatesná pomazánka...
Banička
Medzi tradičné bulharské pokrmy patrí okrem iného aj banička (ovčím syrom plnený koláč z lístkového cesta)
Plnený fenikel s ragú z lososa, jedlého bôbu a húb
Fenikel očistíme, rozdelíme na jednotlivé vrstvy a blanšírujeme v osolenej vode. Pri podávaní ho naparíme...
Grilovaná bruschetta so šalátom
Paradajky zblanžírujeme (blanžírovanie = krátke povarenie a následne schladenie a ošúpanie) a nakrájame na kocky. Cibuľu,...
Bryndzová nátierka – Abov – Iowa - so stonkami zeleru
Dostal som „zásielku“ ešte letnej bryndze „Zvolen_Slatina“, tak som urobil nátierku. Túto „svojsky“ moju som...
Nemecké koláčiky mit weisswurst (s bielou klobásou)
Biele bavorské klobásky nakrájame na menšie kúsky a zabalíme ich do lístkového cesta a pečieme na 200...
Španielske tapas s kozím syrom
Tapas je malé slané pohostenie, ktoré sa podáva najčastejšie k vínu alebo len tak ako niečo...
Sardínske involtini s pecorinom a prosciuttom
Tak sme sa vrátili z dovolenky, a ja som si priniesla niekoľko sardínskych receptov a pochutín,...
Lahodné kapustníky
Z príslušných surovín vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť. Medzitým v hrnci zohrejeme olej,...
Zapečený plnený balkánsky syr a kapia
Tento recept mám veľmi rada. Je to jednoduché a rýchle.
Tarator s orechmi - Таратор с орехи
Určite každý vie čo je tarator, takto ho však robí ten môj - orginálny Bulhar priamo...