
Zapečené palacinky s paradajkami
Ani už neviem odkiaľ to pochádza, ale rada experimentujem a na základe toho aj toto jedlo...

Zemiakové mini placky s figovou omáčkou
Milujem čerstvé figy aj netradičné kombinácie chutí, takže tento recept, to som ja. Lahodná...

Zimný vitamínový šalát
Šaláty robievam podľa ročného obdobia, v lete z čerstvej zeleniny a teraz v zime hlavne z...

Hlivový nákyp v srnčom chrbáte /fotorecept/
Už tu máme rôzne recepty na použitie tejto výnimočnej a chuťovo príjemnej hlivy. Upiekla som ju dnes...

Štedrovečerný trojboj u Blaškovcov v Iowe
… už je síce po tohoročných Vianociach, ale možno sa niekomu zíde ako pomôcka aj na...

Bosorácky rímsky hrach
Jedným zo spôsobov, ako pripraviť hummus z cíceru, ktorý je surový, živý, teda...

Crostini s brusnicami a pistáciami
Bagetu nakrájame na šikmo zhruba na 1 cm hrubé plátky. Z oboch strán ich potrieme olivovým...

Mrkvový pizza koláč
V miske si dobre vymiešame tvaroh a smotanu, pridáme soľ, korenie a vajíčka. Mrkvu...

Závitky z údeného lososa
jedlo je vhodné ako predjedlo alebo ako súčasť sviatočného studeného bufetu.

Krabia nátierka
Krabie tyčinky najemno nakrájame, cibuľu nakrájame na kocky a všetko zmiešame so syrom a tatárskou omáčkou....

Tarator s orechmi - Таратор с орехи
Určite každý vie čo je tarator, takto ho však robí ten môj - orginálny Bulhar priamo...

Citrónovo-zázvorový koláč
Koláčik som našla v zabudnutej knihe - Maškrty z prírodných zdrojov pre malých i veľkých- snáď sa bude...

Tuniakový tatarák
Je potrebné mať čerstvého tuniaka. Nakrájame ho na malé kocky. Zázvor nastrúhame a vymačkáme z...

Mušle sv. Jakuba na špenátovom rizote
Maslo jemne rozpustíme na panvici, pridáme mušle sv. Jakuba a jemne ich opekáme. Pridáme...

Polentové placky s kozím syrom a so žihľavovým pestom
Z kukuričnej múky, vody (množstvo podľa potreby) a zo soli uvaríme kašu. Necháme vychladnúť. K vychladnutej...

Kurací šalát so syrom
Na oleji opečené, osolené a okorenené kuracie prsia necháme vychladnúť a zmiešame so syrom, paradajkami...

Ananásovo-uhorková salsa
… a prečo by nie? Ak sa môže skombinovať mango a zelená cibuľka, tak ja odskúšam...

Roláda z mletého mäsa
Mleté mäso zmiešame so soľou, korením, cesnakom, nadrobno nakrájanou cibuľou a škrobovou múčkou. Postupne...

Avokádový mini Quiche
Časť rýchleho nedeľného obedíka. Quiche je chuťovo jemný a chrumkavý.

Divinová terina s marinovanými feferónkami
Jelenie stehno umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky. Pokrájanú šalotku, cesnak a slaninu...

Špenátový koláč
Moja verzia kolaca Pepka namornika z Cistinkinej Varesky. Piekla som ho prvy , ale urcite ...

Zverinová paštéta s brusnicami a medovou cibuľkou
V osolenej vode uvaríme bravčové mäso, po uvarení dvakrát zomelieme. To isté spravíme s divinou....

Pikantné tortičky z baklažánu
Zaujímavý, chutný, u nás veľmi obľúbený recept pre jemnú chuť placičiek poliatych ostro- sladko- kyslo-pikantnou...

Cukinové rolky plnené syrom feta na paradajkách
Obľúbené - vhodné ako hlavné jedlo, aj ako predjedlo. Je to jedlo bielkovinového charakteru (podľa...

Nátierka z údenej makrely so sušenými paradajkami
Niekedy stačí málo, aby sa z obchádzanej a pritom chutnej údenej rybky stala delikatesná pomazánka...

Šalát caprese s tuniakom
Umyté rajčiny nakrájajte na plátky. Mozzarellu tiež nakrájajte na širšie plátky. Na tanier naaranžujte rukolu...

Stredomorský šalát
Zaspomínajte si na Stredomorie a pripravte si tento šalát z typických stredomorských surovín.

Nepečená roláda zo zemiakovej kaše s mletým mäsom
V Španielsku je typická na Veľkonočné i Vianočné sviatky. U nás v rodine celý rok :)))