Foto: mythra
Zdravé a chutné celozrnné slané pečivko. Dá sa použiť namiesto klasického pečiva z obchodu, k šalátom a iným jedlám, ale aj ako pochutina pri Zobraziť celý popisZdravé a chutné celozrnné slané pečivko. Dá sa použiť namiesto klasického pečiva z obchodu, k šalátom a iným jedlám, ale aj ako pochutina pri filme :) Robila som ich prvý krát a inšpirovala som sa receptom od Ivah, len som si ich spravila po svojom, ale ďakujem za inšpiráciu :) Teplé sú naozaj najlepšie, takže doporučujem zjesť ihneď :) Keďže som ich schovávala ešte teplé, nechcela som ich úplne zakryť a ráno boli tvrdšie :)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vo vlažnej vode rozpustíme droždie. Medzitým zmiešame múku, s podrvenými orechami a olejom. Pridáme droždie a vypracujeme cesto, ktoré necháme pri izbovej teplote asi hodinu kysnúť. Na pomúčenej doske z cesta spravíme valec, ktorý rozdelíme ešte na tri menšie bochníčky.
-
2
Každý bochníček rozvaľkáme a rozrežeme na štvrtiny. Štvrtiny rolujeme smerom k stredu a tvarujeme rožteky.
-
3
Rožteky ukladáme na plech s papierom na pečenie, ktorý predtým potrieme troškou oleja. Rožteky zľahka potrieme olejom alebo vodou a podľa chuti posypeme semienkami a soľou. Nezabudnúť popritláčať, inak budú semienka opadávať.
-
4
Pečieme asi 20- 30 minut na 180 stupňoch, podľa veľkosti rohlíčkov. Dobrú chuť :)
Diskusia k receptu