Papľuch v zemiakovom nebíčku
Keď ma niekto naštve, tak varím, keď som smutná varím a aj keď chcem niekoho...
Mozzarellové závitky v rajčinovom ceste (fotorecepr)
Z kvasníc, cukru, mlieka si pripravíme kvások, necháme vykysnúť. Cesto vypracujeme z múky...
Zapekané rajčinové hrnčeky
Keďže bryndza je veľmi zdravá, pomáha pri zažívacích problémoch a rednutí kostí, je zdrojom vápnika...
Lososová rolka na cviklovom aspiku
Lososa odblaníme a nakrájame na 1 cm plátky. Dáme na ne nasekaný kôpor, cukor, ...
Cuketky plnené bryndzovou plnkou s orechami a paradajkový tartar
Inovatívne a nápadité využitie tradičnej bryndze v rýchlom a zdravom jedle
Mille-feuille s foie gras a kozím syrom
Vynikajúca kombinácia kačacej pečene s kozím syrom a ovocím. To všetko na zdravom šaláte.
Heart of Rump Steak
Tak toto je môj prvý steak doma pripravovaný, úplný laik, budem vďačná zo každú radu......
Farebné krémové trio zo zeleniny
Tieto tri zeleninové krémové polievky, avokádová, kukuricová a paradajková sa uplatnia rovnako dobre ako teplé...
Plnený židovský husací krk
Tento recept som našla vo výpiskoch mojej mamy, ktorá ho získala od židov a teda je...
Kuracie špízy na pive s červenou cibuľou
Z piva, medu, horčice, sójovej omáčky, oleja a korenia si urobte marinádu...
Krevety v aspiku
Krevety bez hlavy s pancierom olúpeme a krátko povaríme v osolenej vode, do ktorej pridáme bobkový...
Svieži šalát z quinoy a červenej repy s rukolou
Jednoduchý a chutný šalátik alebo príloha, dokonca bezlepková! Inšpiráciu som našla na internete :)
Sladké penne
Cestoviny penne uvaríme v osolenej vode na al dente. Na panvičke rozohrejeme med, pridáme nasekané...
Paradajkovo-olivové lienky
Tieto lienky si robievame na malé pohostenia keď má niekto z našej rodiny sviatok. Sú chutné...
Plnený hermelín
recept mam od mojej buducej svokry, je to vyborne pri pohosteni navstevy ale aj na dobre...
Tofu neryba v rímskej hraške
Stručný recept na vychytávku, ktorá vôňou aj chuťovo veľmi pripomína rybu - alebo je to naopak?...
Dusené zelerové stonky s bylinkami
Zelerové stonky olúpeme a nakrájame na 15 cm kúsky. Vo vriacej osolenej vode ich blanšírujeme 2...
Sushi z údeného úhora
Včera bola veľmi zaujímavá akcia ktorú organizovalo Japonské veľvyslanectvo. Keďže ma ta krajina zaujíma tak som...
Kolienko so šalátom zo zemiakov, z jabĺk a feniklu
Veľkonočná gastronómia ma vždy fascinovala. Najmä v tradičnom poňatí starých mám, ktoré vedeli pripraviť neskutočne dobré jedlá. Pridávam k nim len štipku svojho...
Plnené vajíčka
Ten to recept sme robili v 2. triede a moja skupina vyhrala . Odporúčam. :))
Kapustové pagáčiky
Očistenú kapustu nadrobno ostrúhame, pridáme soľ, mleté čierne korenie, múku a vypracujeme cesto...
Mozzarella v smotane s bazalkovo - citrónovým pestom
Mozzarellu nakrájame asi na 1 cm hrubé plátky a necháme odkvapkať. Kyslú smotanu dochutíme troškou soli...
Raňajková morčacia pečeň na slanine
Vopred sa Vám všetkým ospravedlňujem za nekvalitný titulný obrázok. Niečo sa mi pri fotení „poondilo, ...