Foto: jody
Vlastne obyčajná zeleninová polievka, ale s haluškami, ktoré ma prekvapili - boli veľmi jemné, až páperové, ako obláčik :-) Tým, ktorým vadia zdrobneniny - mrakové Zobraziť celý popisVlastne obyčajná zeleninová polievka, ale s haluškami, ktoré ma prekvapili - boli veľmi jemné, až páperové, ako obláčik :-) Tým, ktorým vadia zdrobneniny - mrakové haluchy. :-))) Aby teda neprišlo k omylu, ide tu hlavne o závarku do polievky, nie polievku samotnú, takže tento recept do súťaže nepatrí.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Koreňovú zeleninu očistíme, nakrájame na väčšie kusy. Buď len vložíme do studenej vody a dáme variť aj s guličkami korenia a soľou, alebo na plátku masla najskôr zeleninu osmahneme a až potom prilejeme vodu. Šupneme tam aj mrkvovú vňať.
- 2
Medzitým si ovsené vločky sparíme vrelou vodou. Nie priveľa, nesmie to plávať. Vrch ešte polejeme rozpusteným maslom. Premiešame, necháme odstáť a spojiť chute, kým sa neuvarí zelenina.
- 3
Do vychladnutých vločiek pridáme soľ, vajce a na hrot noža bicarbony. Zamiešame. Nemá to byť príliš husté, inak by boli tvrdé halušky.
- 4
K takmer mäkkej zelenine lyžičkou zavaríme do vriacej polievky halušky a varíme 10 - 15 minút.
- 5
Naložíme, koľko srdce ráči a jeme. Prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
u nás nemáme dentistov ,my jedávame normálne
:-)
@pusta , ďakujem