Paradajkovo-avokádový ,,tatarák,,
hotel Bankov v Košiciach, 27. júla 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Zavoniate dobrú paradajku a hneď sa mysľou vrátite k starkej na dvor. Do čias, keď sa plody jedli a spracovávali v ich prirodzenej sezóne. Zobraziť celý popisZavoniate dobrú paradajku a hneď sa mysľou vrátite k starkej na dvor. Do čias, keď sa plody jedli a spracovávali v ich prirodzenej sezóne. Vtedy sme však vôbec netušili, čo všetko sa z tej červenej guľky dá vykúzliť...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sparené paradajky ošúpeme, prekrojíme, odstránime z nich jadierka a dužinu pokrájame na kocky. Ochutíme soľou a korením, pridáme limetkovú šťavu, citrónový olej a nakoniec posekanú mätu a bazalku.
- 2
Avokádo ošúpeme, vyberieme kôstku a nakrájame na tenké pásiky, ktoré nakrájame na malé kocky a ochutíme štipkou cukru. Necháme odpočinúť päť minút pri izbovej teplote.
- 3
Potom vrstvíme zmes paradajok a avokáda a opäť vrstvíme paradajkami. Nakoniec navrch uložíme vyprážané žĺtky a sakurový šalát, ochutený troškou olivového oleja a pomarančovej šťavy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu