Paradajkovo-avokádový ,,tatarák,,

Majo Cehlár a Janko Matta
hotel Bankov v Košiciach, 27. júla 2014
Paradajkovo-avokádový ,,tatarák,,
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Zavoniate dobrú paradajku a hneď sa mysľou vrátite k starkej na dvor. Do čias, keď sa plody jedli a spracovávali v ich prirodzenej sezóne. Zobraziť celý popisZavoniate dobrú paradajku a hneď sa mysľou vrátite k starkej na dvor. Do čias, keď sa plody jedli a spracovávali v ich prirodzenej sezóne. Vtedy sme však vôbec netušili, čo všetko sa z tej červenej guľky dá vykúzliť...

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 PL
2 PL
0,5 šálky
0,5 šálky
2 ks
4 ks
80 g
2 ks (a ochutenie šalátu)




Postup

  1. 1

    Sparené paradajky ošúpeme, prekrojíme, odstránime z nich jadierka a dužinu pokrájame na kocky. Ochutíme soľou a korením, pridáme limetkovú šťavu, citrónový olej a nakoniec posekanú mätu a bazalku.

  2. 2

    Avokádo ošúpeme, vyberieme kôstku a nakrájame na tenké pásiky, ktoré nakrájame na malé kocky a ochutíme štipkou cukru. Necháme odpočinúť päť minút pri izbovej teplote.

  3. 3

    Potom vrstvíme zmes paradajok a avokáda a opäť vrstvíme paradajkami. Nakoniec navrch uložíme vyprážané žĺtky a sakurový šalát, ochutený troškou olivového oleja a pomarančovej šťavy.

Diskusia k receptu

evanaaa
Nie je sakura druh ajpponskej čerešne? Alebo sa asi pletiem... ale tie vyprážané žĺtky aj mňa mätú, treba podrobnejšie recept rozpísať, čo to je, ako sa to robí?