Paradajkovo-avokádový ,,tatarák,,

Majo Cehlár a Janko Matta
hotel Bankov v Košiciach, 27. júla 2014
Paradajkovo-avokádový ,,tatarák,,
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Zavoniate dobrú paradajku a hneď sa mysľou vrátite k starkej na dvor. Do čias, keď sa plody jedli a spracovávali v ich prirodzenej sezóne. Zobraziť celý popisZavoniate dobrú paradajku a hneď sa mysľou vrátite k starkej na dvor. Do čias, keď sa plody jedli a spracovávali v ich prirodzenej sezóne. Vtedy sme však vôbec netušili, čo všetko sa z tej červenej guľky dá vykúzliť...

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 PL
2 PL
0,5 šálky
0,5 šálky
2 ks
4 ks
80 g
2 ks (a ochutenie šalátu)




Postup

  1. 1

    Sparené paradajky ošúpeme, prekrojíme, odstránime z nich jadierka a dužinu pokrájame na kocky. Ochutíme soľou a korením, pridáme limetkovú šťavu, citrónový olej a nakoniec posekanú mätu a bazalku.

  2. 2

    Avokádo ošúpeme, vyberieme kôstku a nakrájame na tenké pásiky, ktoré nakrájame na malé kocky a ochutíme štipkou cukru. Necháme odpočinúť päť minút pri izbovej teplote.

  3. 3

    Potom vrstvíme zmes paradajok a avokáda a opäť vrstvíme paradajkami. Nakoniec navrch uložíme vyprážané žĺtky a sakurový šalát, ochutený troškou olivového oleja a pomarančovej šťavy.

Diskusia k receptu

evanaaa
Nie je sakura druh ajpponskej čerešne? Alebo sa asi pletiem... ale tie vyprážané žĺtky aj mňa mätú, treba podrobnejšie recept rozpísať, čo to je, ako sa to robí?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia