
Krevety v aspiku
Krevety bez hlavy s pancierom olúpeme a krátko povaríme v osolenej vode, do ktorej pridáme bobkový...

Hniezda pre vajíčka
Upečieme si hniezda z lístkového cesta, cesto je hrubé asi 1cm, tak že vykrojíme kruh...

Sushi z údeného úhora
Včera bola veľmi zaujímavá akcia ktorú organizovalo Japonské veľvyslanectvo. Keďže ma ta krajina zaujíma tak som...

Dip z pečeného karfiolu a bielej fazule
Toto je zdravšia alternatíva k často podávaným syrovým dipom servírovaných na rôznych stretnutiach.

Paradajkovo-avokádový ,,tatarák,,
Zavoniate dobrú paradajku a hneď sa mysľou vrátite k starkej na dvor. Do čias, keď...

Slávky s medveďom
... teda skôr s medvedím cesnakom :-) keď som pred pár dňami videl na vareche perfektný...

Mäsovo-zeleninový nákyp v chrumkavej kruste
Zaujímavý a chutný mäsovo-zeleninový nákyp nám pripravila finalistka šou Pečie celé Slovensko Lucia Piterka.

Grilované cukety s Tofu chilli
Menšie cukety dôkladne umyjeme a škrabkou pozdĺžne urobíme tenké plátky. Grilovaciu panvicu zľahka potrieme olejom...

Paté z jabĺk a teľacej pečene
Teľaciu pečeň očistíme od žiliek a blán a nakrájame ju na pásiky. Na oleji speníme polovicu...

Polenta s kapary, šampiňónmi a ovčím syrom
Polenta je vlastne kukuričná kaša. Varí sa z kukuričnej múky, vody a soli. Pochádza z...

Huspenina s kyslou cibuľou a praclíkom
V studenej vode umyjeme bravčové koleno, paprčky a kože. Dáme ich variť do studenej vody a privedieme...

Pšenicový salát s fenyklem
Ojedinělý, vynikající salát nejen letních dnů. Jednotlivá množství záleží na chuti.

Zapekané rajčinové hrnčeky
Keďže bryndza je veľmi zdravá, pomáha pri zažívacích problémoch a rednutí kostí, je zdrojom vápnika...

Huspenina
Veľmi milujem toto jedlo, ale len ak mám domáce suroviny. Keďže som dostala od susedkinho...

Veľkonočné cviklové vajíčka
Vajcia uvaríme natvrdo a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ich ošúpeme. Do flaše/nádoby nalejeme vodu a...

Jarné kuriatka na lúke
Pridávam ako veselú jarnú inšpiráciu na plnené vajcia, ktoré môžu obohatiť milé pohostenie. Len tak...

Fermentovaná mladá cvikla s černicami, orechmi a ovčou bryndzou
Fermentovaná zelenina je v jesennom období najlepším domácim zdrojom vitamínov a významne podporuje trávenie a metabolizmus celého...

Jarný variant fazuľového šalátu na studeno
Kto rýchlo dáva, dva razy dáva a naviac sľuby sa majú plniť! Fazuľový šalát na studeno...

Farebné krémové trio zo zeleniny
Tieto tri zeleninové krémové polievky, avokádová, kukuricová a paradajková sa uplatnia rovnako dobre ako teplé...

Pestrý zelený šalát so syrom a červenou cibuľou
Na večerú som spravila ľahký zeleninový šalát so syrom a pretože v ňom prevládali odtiene zelenej farby,...

Slimáky so šušenými paradajkami, kozím syrom a špenátom
Klasické slimáčiky so šunkou a syrom pozná asi každý a zvládne ich aj malé dieťa. Tu máte...

Plnený židovský husací krk
Tento recept som našla vo výpiskoch mojej mamy, ktorá ho získala od židov a teda je...