Toasty s pečeňovým ragú
Srdcia a pečeň očistíme a nakrájame na malé kúsky. Šalotku opečieme na masle a pridáme vnútornosti a...
Zapečené baklažánové kolieska
Toto jedlo si robím pomerne často – na raňajky, na obed alebo na večeru, keď...
Polievka s obláčikovými haluškami
Vlastne obyčajná zeleninová polievka, ale s haluškami, ktoré ma prekvapili - boli veľmi jemné, ...
Maslo zo sušených paradajok
Sušené paradajky si namočte do olivového oleja (aspoň na pár hodín, aby zmäkli), alebo ak...
Plnené artičoky
Toto predjedlo som si vymyslela sama na jednu oslavu. Oslávencovi chutilo, ponúkam na vyskúšanie.
Slovenská Smörgåstårta
Slovenská verzia tohto severského receptu, tresku tam asi nemajú.
Chutná mandľová paštéta
Bôčik a pečeň 2–krát zomelieme, pridáme vajcia, cukor, škoricu, mandle a podľa chuti...
Srnčí tataráčik s prepeličím okom
Srnčí chrbát očistíme a najemno rozsekáme nožom. Pridáme najemno rozsekanú šalotku, mätu, horčicu, 50...
Slimáčiky s hubovou nátierkou
Robila som z hríbov zmes na hrianky z čerstvých hríbov ( dubákov). Zvyknem robievať pizzové...
Kukuricové placky a lá Bogar
Trošku som chcela experimentovať tak sa to perfektne vydarilo :)
Šalát halali
Uvarené zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky. Jablko, uhorky a mrkvu nakrájame na drobné kocky...
Tataráčik z čerstvého lososa
Lososa bez kože na jemno nasekáme i s pórom, pridáme kôpor, horčicu a dochutíme soľou...
Rukolovo-jabĺčkový šalátik
Korenistá chuť rukoly v kombinácii so sladkým jabĺčkom a slaným syrom vytvára v puse harmóniu chutí :)
Caprese
rajčata nakrájet, mozarellu nakrájet nebo natrhat, pokapat oliváčem, dochutit a posypat bazalkou
Cestovinový šalát
Cestovinu uvaríme, opláchneme a necháme vychladnúť. Špargľu pokrájame na menšie kúsky aj spolu z paradajkami....
Bruschetta
Jednoduchá a rýchla príprava, ktorú zvládne každý. Vhodné ako predjedlo, malé občerstvenie pre nečakanú návštevu(ale...
Baby zemiakové vežičky
Dostali sme chuť na francúzske zemiaky a keďže máme dve deti, z ktorých jedno im na...
Mrkvový krém so škoricou (marocká inšpirácia)
S marockou a vôbec arabskou kuchyňou nemám takmer žiadnu skúsenosť. Hľadala som inšpiráciu, našla som...
Taboulé oriental
Recept na predjedlo z kuskusu od mojich francúzskych priateľov. Kombinácia pre niekoho neskombinovateľných surovín, ale...
Lesné huby v košíčkoch z lístkového cesta
Ak použijeme vhodné lístkové cesto, maslo nahradíme olejom a vynecháme, či nahradíme sýr je recept...
Mäsovo-syrové hniezda
Tento recept sa hodí aj na veľkú noc, pretože hniezda sa dajú plniť na veľa spôsobov....
Nivová nátierka
Vyšľaháme šľahačku, pridáme nastrúhanú Nivu, korenie a prelisovaný cesnak. Jemne premiešame.
Šampiňóny so zeleninou
Rychlé, ľahké a veľmi chutné jedlo. Super vhodné na horúce letné dni.
Špargľové cappuccino so sezamovou tyčinkou
Nakrájame špargľu. Na masle orestujeme šalotku, pridáme víno, odparíme, podlejeme vývarom a pridáme...
Paté z jabĺk a teľacej pečene
Teľaciu pečeň očistíme od žiliek a blán a nakrájame ju na pásiky. Na oleji speníme polovicu...
Jarný variant fazuľového šalátu na studeno
Kto rýchlo dáva, dva razy dáva a naviac sľuby sa majú plniť! Fazuľový šalát na studeno...
Ľahký raw šalát s avokádom
Už dlhé roky krútim hlavou nepochopením, prečo naši dedovia „neprepašovali” z juhu na Slovensko aj romain šalát, k nemu rôzne zálievky, viac druhov cestovín aj s ich špeciálnymi chutnými úpravami....
Králičia šunka s cesnakom
Vyskúšal som a môžem len povedať - je to dielo. Riadne sa nám guče za ušami...
Paradajkovo-avokádový ,,tatarák,,
Zavoniate dobrú paradajku a hneď sa mysľou vrátite k starkej na dvor. Do čias, keď...