Syrová nátierka
Syrová nátierka

Chuťovky s nátierkou z kozieho syra a tvarohu

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 27. apríla 2022
Chuťovky s nátierkou z kozieho syra a tvarohu
Foto: Kulinární studio MAFRA

Klasické chuťovky môžete osviežiť netradičnou nátierkou z kozieho syra a tučného tvarohu. Spolu s cesnakom a bylinkami je to dokonalá kombinácia.

16 ks
porcií
25 minút
príprava

Suroviny

100 g
250 g
50 g
2 strúčiky
1/2 ČL
1/2 ČL
2 vetvičky
1 ks dlhá
200 g
1/2 ks
1/2 ks
1/2 zväzku

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Čerstvý kozí syr, tvaroh a kyslú smotanu vyšľaháme dohladka. Pretlačený cesnak premiešame so soľou, s mletým čiernym korením a nasekaným tymianom. Zmesou dochutíme tvarohovú hmotu.

  2. 2

    Cuketu umyjeme, osušíme. Žltú repu ošúpeme, umyjeme a obe nakrájame na tenké plátky, ktoré prekrojíme na polovicu.

  3. 3

    Bagetu nakrájame na plátky, ktoré potrieme nátierkou. Naaranžujeme plátky cukety, repy a sušenej šunky. Posypeme nasekanou umytou a osušenou pažítkou a podávame.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha