Chuťovky s nátierkou z kozieho syra a tvarohu
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 27. apríla 2022
mesačník Varecha, 27. apríla 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
Klasické chuťovky môžete osviežiť netradičnou nátierkou z kozieho syra a tučného tvarohu. Spolu s cesnakom a bylinkami je to dokonalá kombinácia.
16 ks
porcií
porcií
25 minút
príprava
príprava
Suroviny
100 g |
|
250 g |
|
50 g |
|
2 strúčiky |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
2 vetvičky |
|
1 ks dlhá |
|
200 g |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks |
|
1/2 zväzku |
|
Postup
-
1
Čerstvý kozí syr, tvaroh a kyslú smotanu vyšľaháme dohladka. Pretlačený cesnak premiešame so soľou, s mletým čiernym korením a nasekaným tymianom. Zmesou dochutíme tvarohovú hmotu.
- 2
Cuketu umyjeme, osušíme. Žltú repu ošúpeme, umyjeme a obe nakrájame na tenké plátky, ktoré prekrojíme na polovicu.
- 3
Bagetu nakrájame na plátky, ktoré potrieme nátierkou. Naaranžujeme plátky cukety, repy a sušenej šunky. Posypeme nasekanou umytou a osušenou pažítkou a podávame.
Tiež syrová nátierka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu