Foto: jody
Ďalšia variácia na hrachovú polievku. Skúste. :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V hrnci si opečieme slaninku, na slabom ohni, nech pustí masť. Rovnako tam dáme popražiť aj kožu zo slaninky.
-
2
K opraženej slaninke prisypeme hrach, pridáme jeden zemiak...
-
3
... prilejeme studenú vodu, šupneme vavrín, jeden cesnak na plátky a neosolené dáme variť.
-
4
Keď už máme hrach úplne rozvarený, zo dve zo tri žufanky pretlačíme cez sitko do polievky. Uvarený zemiak roztlačíme vidličkou a tiež vrátime späť. Až teraz posolíme. Ja nemixujem, máme tam radi kúsky.
-
5
Nakoniec, tesne pred vypnutím, pridáme v ruke rozmelnený majorán.
-
6
No a keďže tam je slanina a tým pádom je to mastné dosť, nechcela som pridávať v tuku osmažený chlebík a tak som polámala na kúsky pár suchárov a podávala s nimi. :-) Dobrú chuť. :-)
Diskusia k receptu