Predjedlá (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Divinová terina s marinovanými feferónkami

Hlavné jedlá

Jelenie stehno umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky. Pokrájanú šalotku, cesnak a slaninu...

prazdny

Plnený zemiak bryndzou

Bezmäsité jedlá

Ked že mám pred maturitou ma baví všetko len nie učenie ;) tak som sa troška zahrala...

prazdny

Hroznové guľky

Dezerty

Rýchle chutné a hlavne zdravé:)

prazdny

Nepečená roláda zo zemiakovej kaše s mletým mäsom

Hlavné jedlá

V Španielsku je typická na Veľkonočné i Vianočné sviatky. U nás v rodine celý rok :)))

prazdny

Šalát caprese s tuniakom

Šaláty

Umyté rajčiny nakrájajte na plátky. Mozzarellu tiež nakrájajte na širšie plátky. Na tanier naaranžujte rukolu...

prazdny

Zelený šalát s opečeným kozím syrom

Bezmäsité jedlá

Jednoduchý, rýchly a chutný. To pravé na tieto horúce dni.

prazdny

Pečený camembert na Chardonnay

Bezmäsité jedlá

V tomto chladnejšom počasí obľubujeme teplé syrové večere, pripravila som pečený camembert, ktorý som ochutila...

prazdny

Banička

Bezmäsité jedlá

Medzi tradičné bulharské pokrmy patrí okrem iného aj banička (ovčím syrom plnený koláč z lístkového cesta)

prazdny

Mäsové guľôčky s cesnakovo– paradajkovou omáčkou

Hovädzie mäso

Mleté mäso zmiešame s nadrobno nasekanou cibuľou, štipkou muškátového orieška, soľou, nasekanou petržlenovou vňaťou a...

prazdny

Koláč s hruškami a Nivou

Bezmäsité jedlá

. kombinácia len pre odvážnych :-)

prazdny

Stredomorský šalát

Cestoviny

Zaspomínajte si na Stredomorie a pripravte si tento šalát z typických stredomorských surovín.

prazdny

Tortilla s kuracím mäskom

Kuracie mäso

môj ďalší vlastný recept

prazdny

Polenta s kuriatkovým glacé

Bezmäsité jedlá

Najemno nasekanú šalotku a huby orestujeme na panvičke a podlejeme vínom, pridáme bylinky, okoreníme, ...

prazdny

Tuniakový tatarák

Slané chuťovky

Môže byť ako ľahké chutné predjedlo.

prazdny

Šmirkas a plnené vajíčka

Bezmäsité jedlá

Nechajte sa inšpirovať receptom na prípravu dobrôt, pri ktorom využijete tradičné suroviny slovenskej kuchyne, akými...

prazdny

Zemiakový šalát s majonézou z masla

Bezmäsité jedlá

Tento recept mám už velmi dávno a chutí našej rodine a nie je taký ťažký na žaludok...

prazdny

Baklažánová rolka v zeleninovej trikolóre

Bezmäsité jedlá

Baklažán nakrájame na tenké plátky, ktoré osolíme a necháme odstáť. Poutierame ich servítkou a opečieme...

prazdny

Vajcia v košieľke

Bezmäsité jedlá

Ďalšia vaječno-syrová inšpirácia, vhodná ako raňajky, teplé predjedlo, vložka do polievky, alebo prívarku,...

prazdny

Krabí šalát s avokádom a japonským dresingom

Večera

Tak tento recept som raz videla v televíznom programe s názvom Nigella expres a musím povedať, ...

prazdny

Hrachová kaša

Prílohy

Tento recept mám od mojej kolegyne, nejem mäso a preto ma zaujímajú zeleninové jedlá

prazdny

Domáca šunka s medom a mletou paprikou

Bravčové mäso

Čo vám napíšem - fantázia, ktorá sa oplatí urobiť a ochutnať. Verte, potom to...

prazdny

Praženica - pomalý mix - podľa mňa

Bezmäsité jedlá

Urobiť praženicu dokáže už aj „fotľak, či vozger“ predškolského veku. Ale urobiť dobrú praženicu, ...

prazdny

Wrap s avokádom a šunkou

Bravčové mäso

Inšpirácia na rýchle a chutné občerstvenie

prazdny

Jablkové smajlíky

Dezerty

Sú to vlastne zdravé jabĺčkové lievance s ovsenými vločkami. Pre dcérku ich vždy nejako veselo ozdobím,...

prazdny

Zapekaný plesnivec s lieskovcami a hruškou

Bezmäsité jedlá

Syr rozkrojíme pozdĺžne na dve časti. Naplníme strúhanými lieskovými jadrami a spojíme.

prazdny

Hrianka s králičou pečeňou

Slané chuťovky

Opražíme šalotku, potom pridáme králičiu pečeň, krátko osmažíme, pridáme papriku a cherry paradajky.

prazdny

Grilovaná bruschetta so šalátom

Večera

Paradajky zblanžírujeme (blanžírovanie = krátke povarenie a následne schladenie a ošúpanie) a nakrájame na kocky. Cibuľu,...

prazdny

Sardínske involtini s pecorinom a prosciuttom

Hovädzie mäso

Tak sme sa vrátili z dovolenky, a ja som si priniesla niekoľko sardínskych receptov a pochutín,...

prazdny

Plnený fenikel s ragú z lososa, jedlého bôbu a húb

Večera

Fenikel očistíme, rozdelíme na jednotlivé vrstvy a blanšírujeme v osolenej vode. Pri podávaní ho naparíme...