Jednohubky z cukety s rybacou pomazánkou
Jednohubky z cukety s rybacou pomazánkou

Cuketové jednohubky

podravka - fotkapodravka, 1. decembra 2018. Komerčný recept.
Cuketové jednohubky
Foto: podravka

Studené jednohubky z tekvice alebo baklažánu sú perfektným jedlom, ak pripravujete doma nejakú párty alebo čakáte dôležitých hostí, ktorých chcete ohúriť.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

2-3 ks strednej veľkosti
2 PL
150 g
160 g
1 KL
1 PL nasekaná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cukety nakrájame na dlhé, tenké plátky a opečieme ich na naolejovanej panvici (môže byť aj grilovacia). Keď trošku zmäknú, dajú sa ohnúť, tak ich presunieme na papierový obrúsok, aby sa zbavili tuku.

  2. 2

    Ricottu, tuniaka, Podravku Natur a petržlenovú vňať spolu poriadne zmiešame a vytvoríme tak plnku. Na každý jeden plátok cukety dáme za lyžicu plnky a zrolujeme ho.

  3. 3

    Toto zopakujeme s každým plátkom cukety a spevníme ich špáradlom.

  4. 4

    Necháme v chladničke, dokým ich nebudeme podávať. Podávame ako predjedlo.

  5. 5

    Rada: Ak chcete trošku zmeniť chuť, môžete cuketu zameniť za mladý baklažán.

Diskusia k receptu