Cuketové jednohubky
Foto: podravka
Studené jednohubky z tekvice alebo baklažánu sú perfektným jedlom, ak pripravujete doma nejakú párty alebo čakáte dôležitých hostí, ktorých chcete ohúriť.
porcie
príprava
Postup
-
1
Cukety nakrájame na dlhé, tenké plátky a opečieme ich na naolejovanej panvici (môže byť aj grilovacia). Keď trošku zmäknú, dajú sa ohnúť, tak ich presunieme na papierový obrúsok, aby sa zbavili tuku.
- 2
Ricottu, tuniaka, vegetu a petržlenovú vňať spolu poriadne zmiešame a vytvoríme tak plnku. Na každý jeden plátok cukety dáme za lyžicu plnky a zrolujeme ho.
- 3
Toto zopakujeme s každým plátkom cukety a spevníme ich špáradlom.
- 4
Necháme v chladničke, dokým ich nebudeme podávať. Podávame ako predjedlo.
- 5
Rada: Ak chcete trošku zmeniť chuť, môžete cuketu zameniť za mladý baklažán.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu