Langošové kapustníky fotorecept

katerin - fotkakaterin, 16. apríla 2015
Langošové kapustníky (fotorecept)
Foto: katerin

Snažím sa vymýšľať nové chute a naposledy vznikli tieto kapustníky. Vyšlo mi 17 kusov. Na druhý i tretí deň sú stále mäkučké.

16-18
porcií
90 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
500 g
250 ml vlažné
20 g čerstvé
1 ČL
1 ks
2 ČL
Plnka:
250-300 g (alebo iné)
1 ks
6 hrubých koliesok
1 dl
2 PL
1 ks menšia celá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme cesto. Do vlažného mlieka rozdrvíme droždie, zasypeme cukrom a necháme vzíjsť kvások. Preosejeme múku, pridáme soľ, rascu, jogurt izbovej teploty a kvások. Vymiesime cesto a necháme kysnúť 1h .

  2. 2

    Kapustu nakrájame na tenké prúžky. V hrnci si skaramelizujeme 1 lyžicu cukru a zalejeme asi s 1dcl mlieka. Po roztopení karamelu pridáme nakrájanu kapustu, rascu ,zasolíme, okoreníme a dusíme do zmäknutia. (podľa potreby podlievame vodou) Podľa chuti pridáme ocot.

    Langošové kapustníky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso si nakrájame na malé kúsky (môžeme použiť mleté mäso, ale je mastnejšie), osolíme a na troche oleja ho osmažíme, pridáme sójovú omáčku, podlejeme vínom a dusíme. Zatiaľ si nakrájame cibuľu na prúžky a pridáme k mäsu. Dusíme do zmäknutia mäsa a nakoniec pridáme klobásku nakrájanú na malé kúsky. Po 5 minutách vypneme a zmiešame s udusenou kapustou.

    Langošové kapustníky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vykysnuté cesto si rozdelíme na 16-18 častí. Z každej urobíme guľu a buď rukou alebo valčekom roztiahneme do kruhu. Položíme plnku a sformujeme do buchty.

    Langošové kapustníky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Poukladáme na plech a necháme ešte 10 minút zakryté postáť. (Jeden plech som buchty nepopichala a nepotrela (v pravo hore na fotke) a druhý som do každej buchty pichla špajdlou a potrela domácou masťou. Nebol žiadny rozdiel po upečení). Pečieme na 180st. C do ružova. Po upečení ešte teplé potrieme (domácou) masťou a necháme vychladnúť. Môžeme podávať teplé ako prílohu alebo studené na desiatu, olovrat. (moja dcérka ich pýta do školy) Dobrú chuť!

    Langošové kapustníky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

jarunka
Mame rovnake chute, toto mam na plane zajtra, ale s kyslou kapustou a bramboracku.