Špenátový koláč fotorecept

babav - fotkababav, 9. mája 2013
Špenátový koláč (fotorecept)
Foto: babav

Moja verzia kolaca Pepka namornika z Cistinkinej Varesky.Piekla som ho prvy , ale urcite nie posledny krat .Chutny slany kolac ,v ktorom sa spenat snubi s pikantnou cerstvou klobasou a gorgonzolou .

8
porcií
30 minút
príprava
15/35 minút
na 170/180 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
150 g
1 ks
štipka
1 bal
Plnka:
350 g
150 g
3 ks
3 - 5 strúčikov
400 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny:

    Špenátový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pouzila som hotove pajove cesto,ktorym som vystlala dno a okraje formy.Na cesto vo forme som polozila vystrihnuty papier na pecenie a zatazila ho keramickymi gulkami vhodnymi na tento ucel. Predpiekla som ho v rure vyhriatej na 170 stupnov C , zhruba 15 minut.

    Špenátový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Spenat som pouzila cerstvy.Pre pridanim do plnky som ho zabarila vriacou vodou , precedila , nechala vychladnut a otiect z vody.

    Špenátový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vajcia ,smotanu ,sol ,postruhane struciky cesnaku a spenat som vlozila do misky a poriadne premiesala rucnou metlickou.

    Špenátový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vacsinou plnky som naplnila formu s predpecenym cestom a na vrch som ulozila tenku cerstvu ,cesnakovo- bylinkovu klobasku z bravcoveho masa.Zvyskom plnky som vyplnila priestor medzi klobaskou.Klobasku som pred pecenim striedavo popichala kuchynskou ihlou.Formu som vlozila do rury predhriatej na 180 stupnov C na 25 minut.

    Špenátový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po 25 minutach pecenia som formu vybrala z rury , do priestoru medzi stocenou klobaskou som rozlozila na kusky nakrajany syr a vlozila naspat do rury na 10 minut.

    Špenátový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upeceny kolac som vybrala z rury a nechala vychladnut pri izbovej teplote.

    Špenátový koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Porcie kolaca ,ktory chuti najlepsie cerstvy ,ale aj na studeno .

    Špenátový koláč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dakujem Cistinka....za vyborny recept!

Diskusia k receptu

21 komentárov k receptu
ten je nádherný. Pekná ukážka symbiózy zdravého s chutným. Veľmi ma zaujala cesnakovo-bylinková klobása úctyhodnej dĺžky, predpokladám, že vlastná výroba. Super @Babav !



@babav tak týmto si ma úplne dostala :-) ja som ho totiž včera piekla tiež... podľa receptu od @cistinka a musím potvrdiť, že je to výborný koláč.... ja som robila z kysnutého cesta a urobila som dve verzie, jednu s klobásou a druhú s vajíčkom... obe boli skvelé... prikladám aj foto ako dôkaz... nemala som ho síce taký pekný ako ty, pretože som nemala takú extra dlhú klobásu ale na chuti mu to vôbec neubralo... krásne sa ti vydaril, náš je už zjedený....
opravujem moje chvály: nepozrela som si obrázok so surovinami, klobáska nebude asi vlastnej výroby. Ale radšej kúpená klobáska, ako kabanos...teda aspoň u nás
@tiglinko , klobasu doma nevyrabame , ale mame na vyber čerstvu , kvalitnú v špeciálnych obchodoch. Dakujem za pochvalu;-)
@evusik. , tvoje koláče sú krásne, máš lepšiu kameru ako ja . Tvoja verzia z kysnuteho cesta je tiež výborná.Ja som mala chut na tento kolac ( v podstate quiche)uz dlho a keď som objavila tenku klobasu podobnú ako použila Cistinka , konečne som ho upiekla.Urcite budem piect znova , velmi nám chutil;-)

Pridaj komentár k receptu: