Hovädzí jazyk s chrenovou penou
šéfkuchár hotela Tri studničky v Demänovskej Doline, 31. augusta 2015
Foto: Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 180/170 °C
Suroviny
|
|
200 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
|
|
|
|
|
|
2 ks |
|
40 g nastrúhaný |
|
|
|
100 ml |
|
200 ml |
|
|
|
|
|
100 g |
|
na vyprážanie |
|
8 malých |
|
30 g |
|
2 plátky |
|
0,5 kg golden |
|
Postup
-
1
Koreňovú zeleninu – mrkvu, zeler, petržlen a cibuľu – očistíme a dáme do hrnca, okrem jednej cibule, ktorú odložíme na čipsy. Aj hovädzí jazyk vložíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme celé čierne korenie, nové korenie a bobkový list a dáme variť na sporák domäkka. Po uvarení necháme vychladnúť a krájame na tenké plátky.
- 2
Chrenová pena: Najskôr odšťavíme citrón. Do hrnca dáme mlieko spolu s citrónovou šťavou a necháme ho zovrieť, potom pridáme chren a smotanu, osolíme, ocukríme. okoreníme, necháme zovrieť a dáme nabok na päť minút lúhovať. Potom zmes precedíme, pridáme napučanú želatínu, dáme do sifónovej ISI fľaše, pridáme dve bombičky a dáme do chladu.
- 3
Jablkové pyré: Jablká uvaríme a rozmixujeme, podľa potreby pridáme cukor. Malé cibule dáme upiecť na 8 minút pri teplote 180 °C. Po upečení z nich povyberáme lupene.
- 4
Cibuľové čipsy: Ošúpanú cibuľu nakrájame na tenké kolieska, ktoré potom vložíme do múky a vyprážame pri 170 °C, po vypražení ich hneď osolíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu