
Zeleninová ryža na kokosovom oleji
Dnes bola chuť na ľahký a zdravý obed, keď už sa pomaly blížia tie chladné zimné...

Mušle sv. Jakuba na ďumbierovom chutney
Broskyne očistíme, nakrájame na kocky, vložíme do nádoby a pomaly varíme spolu s čili, ...

Zeleninovo-syrový koláč
Ohúrte svojich vážených hostí slaným koláčom zo špenátu, mrkvy a syra s olivovým olejom.

Šalát s jahodami a mozzarellou
U nás už jahodová sezóna končí... ale tento rok sme si jahôdok užili... zarodili ozaj...

Varené vajcia s jemnou omáčkou
Najprv uvaríme vajcia (8 – 10 minút). Rýchlo ich schladíme a pod tečúcou vodou olúpeme...

Hovädzí jazyk s hrozienkovou omáčkou
Gastronómia vždy cestovala. A tak nám v strede a na východe Európy zmiešala chute, zvyky i kombinácie. Naštastie však v každej...

Šunková torta
Z múky, masla, žĺtka, smotany a soli zmiesime cesto, ktorým vyložíme tortovú formu....

Kačacia pečeň so zeleninou v lokši
Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí zemiaky ošúpeme a popučíme. Pridáme hladkú a polohrubú múku, soľ...

Mladé cukety dusené s ančovičkami a kaparami
Variabilné jedlo s jemnou štruktúrou a úžasnou chuťou. Jednoduchá a rýchla príprava, naviac po jeho...

Niečo ako empanadas
Múku preosieme, pridáme šťipku soli, horúce mlieko a mäkké nahriate maslo. Miešame spolu až...

Šalát Lahoda
Tento šalát som "vykreovala" na také príjemnopokľudné "popapkávanie si" napr. pri sledovaní obľúbeného programu v telke,...

Omeleta s voňavou náplňou
Že sa pri vajíčkovej omelete už nedá nič nové vymyslieť? Tak to by som sa teda na...

Oeuf mollet frit
Oeuf mollet frit by v preklade bolo niečo ako vypražené vajíčko na hniličku. Na prvý pohľad...

Pečeň na cukine s fritovanou cibuľkou
Rýchle predjedlo, ktoré dokážete urobiť do pár minút.

Esquites
Kníhkupectvá tuná majú ťažký život, a veľa kníh sa predáva pod cenu. Tak som si kúpil za pár euro knižku Pablova kuchyňa, tajomstvá juhoamerickej kuchyne....

Predjedlo z tuniaka
do tuniaka bez nálevu pridajte na drobno pokrájané kyslé uhorky, pokrájanú pažítku, opláchnuté kapary/aby neboli veľmi...

Plnené šampiňóny
Cibuľku orestujeme na slaninke pokrájanej na malé kocky. Pridáme pečienky pokrájané na malé kúsky. Posypeme...

Sušená krkovička s čakankou a rajčinovou penou
Sušené rajčiny rozmixujeme. Do misy dáme mascarpone, maslo, citrónovú šťavu, nasekaný cesnak a...

Uhorkové hniezda s bryndzou a olivou
Uhorky umyjeme, ošúpeme a zbavíme koncov. Škrabkou na zeleninu zrezávame po dĺžke „rezance“ a pritom...

Zemiakové korýtka s bryndzou
Surové zemiaky v šupke dobre umyjeme, prerežeme po dĺžke, vnútro vydlabeme a upečieme.

Ceviche de pescado (Marinovaná ryba s tortilla čipsami)
Rybu nevaríme, ale vložíme ju do ovocnej šťavy a dáme do chladničky asi na jednu hodinu....

Kolieska z červenej repy s jogurtovým dipom
Na dip najemno nasekáme vlašské orechy, osolíme ich a okoreníme a vmiešame do jogurtu. Pridáme...

Šalátik 1
Všetky ingrediencie dobre umyjeme, očistíme, a nakrájame na ľubovoľné tvary. Ja mám radšej rôzne...

Murgh Tikka (predjedlo z kurčaťa)
V receptoch kuchýň Indie sa často stretnete s pojmom garam masala. Nie je to nič tajomné, je to vlastne zmes korenín, mierne opražená, aby sa zvýraznila ich chuť, a pomletá na prášok....

Pasta Bolognese – voňavý variant - teraz s hovädzinou
Čím viac mám „striebra“ vo vlasoch, tým väčšiu mám chuť na jedlá s kombiníciou byliniek či...

Šalát Clivota za letom
V tomto čase sa šalátom v záhrade darí lepšie ako v lete. Vyhovuje im chladné a...

Pečeňový krém so gelee a tymianom - eat smarter
Velmi jemny pecenovy krem si mozu dovolit jest aj ti, ktori sa sa snazia zdravo stravovat...