
Grilované zeleninové papriky
Papriky zbavíme jadrovníkov, potrieme olejom, osolíme, okoreníme a ugrilujeme domäkka.

Oeuf mollet frit
Oeuf mollet frit by v preklade bolo niečo ako vypražené vajíčko na hniličku. Na prvý pohľad...

Pečený kozí syr s hráškom a fazuľkou
Kozí syr pokrájame na plátky široké asi 1 cm a potrieme ich medom a olivovým olejom...

Cviklové carpaccio so syrom a orieškami
Najjednoduchšie a najchutnejšie cviklové carpaccio plné vitamínov....

Čakanka s roquefortom
Keď moji svokrovci v r. 1957 išli na svadobnú cestu do Paríža, ubytovali sa v...

Medovo-pomarančové kačacie prsia so špenátovým šalátom
Výsledok nedeľného experimentovania

Pečeň na cukine s fritovanou cibuľkou
Rýchle predjedlo, ktoré dokážete urobiť do pár minút.

Treska s kuracou pečeňou
Je to niečo ako falošná treščia pečeň. Pečeň ma tu vlastnosť, že nasaje do seba...

Slané tvarohové rolky
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto a rozdelíme ho na 8 dielov. Každý diel rozvaľkáme na dlhý...

Smažené palačinky s rybí náplní
Recept pochází z knihy Milana Pohůnka "Ryby v kuchyni". Je to výborná úprava jakékoliv ryby, ...

Šalát s jogurtom ako predjedlo
Mali sme v záhrade niekoľko druhov šalátov, ktoré v teplých dňoch živorili, ale v poslednom...

Guľôčky z Hongkongu
Zmiešajte 1/4 šálky bielej múky s práškom do pečiva, soľou a korením. Pridajte vajcia a...

Šalát Clivota za letom
V tomto čase sa šalátom v záhrade darí lepšie ako v lete. Vyhovuje im chladné a...

Guacamole dip so zeleným hráškom
Mlady jarny hrasok v kombinacii s avokadom, stiplavymi paprickami (jalopenos), jarnou cibulkou, koriandrovou vnatou a...

Niečo ako empanadas
Múku preosieme, pridáme šťipku soli, horúce mlieko a mäkké nahriate maslo. Miešame spolu až...

Murgh Tikka (predjedlo z kurčaťa)
V receptoch kuchýň Indie sa často stretnete s pojmom garam masala. Nie je to nič tajomné, je to vlastne zmes korenín, mierne opražená, aby sa zvýraznila ich chuť, a pomletá na prášok....

Zemiakové korýtka s bryndzou
Surové zemiaky v šupke dobre umyjeme, prerežeme po dĺžke, vnútro vydlabeme a upečieme.

Jahňacie ihly
Grilovanie nie je len o jedle, ale aj o zážitku, vôni a dobrej nálade. Namiesto dlhého státia za roštom či...

Hubové muffiny
Po ich prvom upečení ma napadnú vždy, pri spojení slov varenie a huby :-) Netradičné, ale...

Šalátik 1
Všetky ingrediencie dobre umyjeme, očistíme, a nakrájame na ľubovoľné tvary. Ja mám radšej rôzne...
Guacamole s krevetami podľa rapera Kelsa
Okrem fajnového receptu si nenechajte ujsť ani nápaditý freestyle výstup, ktorým raper Kelso okorenil svoju návštevu...

Kačacia pečeň s višňovou omáčkou
Tokajské víno a koňak dáme do hrnca, zohrejeme na 50 °C, zapaľovačom zapálime a necháme vyhorieť...

Zelená fazuľka s paradajkami
Fazuľku umyjeme, nakrájame a dáme na olej, pridáme paradajky – sparené a olúpané, pokrájané...

Zeleninový koláč
Je v ňom všetko dobré, aj zdravé a hlavne sýte, takže sa z neho na...

Grázlová papanička
Zemiaky chvíľu povaríme v šupke. Necháme vychladiť a prekrojíme na polovice. Stred vydlabeme a naplníme...

Teplý cukinovo-fazuľkový šalát
Občas mám počas teplých sparných dní chuť na ľahké, ale teplé domáce jedlo, ktoré...

Zeleninová ryža na kokosovom oleji
Dnes bola chuť na ľahký a zdravý obed, keď už sa pomaly blížia tie chladné zimné...

Zapekané paradajky so zeleninou
Kedže je pôst chcela som si urobiť na obed niečo bez mäsa, a napadol ma tento recept....
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky