Predjedlá (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Špargľa s parmezánovým snehom a olivovým krekerom

Bezmäsité jedlá

Kreker: Najprv spojíme múku, parmezán, cesnak, rozmarín, olivy a olivový olej. Pomaly miešame a...

prazdny

Raňajkové reďkovky s údenou parenicou

Raňajky

Variant prípravy našej obľúbenej červenej redkvičky, ktorú som zrealizoval a ochutnal. Napodiv boli sme...

prazdny

Smotanové tortičky s údeným pstruhom

Slané chuťovky

Smotanu zohrejeme na 60 °C, pridáme soľ, korenie a želatínu. Do formičiek vložíme kúsky údeného pstruha...

prazdny

Cviklové kvietky

Bezmäsité jedlá

Jednoduché, chutné a efektné jedlo, ktoré možno ochutnajú aj tí, ktorí cviklu veľmi nemusia....

prazdny

Veľké „ravioly“ s ostriežom a so špenátom

Hlavné jedlá

Z múky, vajec, žĺtka a vody vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať asi hodinu v chladničke....

prazdny

Mafiny z kukuričnej múky so syrom feta

Bezmäsité jedlá

Chutné mafiny s fetou, ktoré pripravujem pre hostí. U nás si na nich hostia stále...

prazdny

Tofu krídelká

Bezmäsité jedlá

Chrumkavé na povrchu, šťavnaté vo vnútri!...

prazdny

Kurací šalát so sezamom a s arašidmi

Kuracie mäso

Mäso uvaríme v osolenej vode a necháme vychladnúť. Následne ho nakrájame úplne nadrobno (čím menšie, ...

prazdny

Cviklový šalát s fetou

Bezmäsité jedlá

Zbraň na boj s lekármi, bazírujúcimi na vyváženej strave pre štíhlu líniu a dlhý vek....

prazdny

Obložené chrumkavé hrianky z kukuričnej kaše

Slané chuťovky

Z obyčajnej uvarenej kukuričnej kaše sa dá pripraviť pestré skvelé jedlo aj pre hostí....

prazdny

Zapekané šampiňóny so syrovou plnkou

Bezmäsité jedlá

Ako predjedlo alebo s dobrou prílohou aj ako hlavný chod sa dajú servírovať tieto výborné plnené šampiňónové...

prazdny

Benátske sardinky (Sarde in saor)

Večera

Už v stredoveku slúžili „sarde in saor“ ako rybie konzervy na dlhých námorných cestách. Dnes mnohých...

prazdny

Bruschetta

Bezmäsité jedlá

Svieža kombinácia krémovej nátierky, šťavnatých paradajok a chrumkavého pečiva....

prazdny

Paté guľôčky s hruškovým čatní

Bezmäsité jedlá

Paté guľôčky s hruškovým čatní sú spojením jemného tofu, chrumkavých orechov a sviežej sladkokyslej chuti hrušiek....

prazdny

Pečené hrebenatky - mušle sv. Jakuba

Hlavné jedlá

Dnes som ich podával s pečenými zemiakmi a ľahkým šalátom....

prazdny

Hubová paštéta s nakladanou červenou cibuľkou

Bezmäsité jedlá

Keď už je ta sezóna húb, tak hubová paštéta je skvelá vegetariánska nátierka, ktorá sa hodí na hrianky, pečivo alebo ako elegantný predkrm....