Časť rýchleho nedeľného obedíka. Quiche je chuťovo jemný a chrumkavý.
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
35 minút
na 220 °C
na 220 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    Cesto s avokádom: Zmiešame múku s 1 PL rozšľahaného vajca, 1 PL smotany, maslom a štipkou soli, vypracujeme cesto. Vtlačíme ho do formy. Očistíme a nakrájame avokádo a poukladáme ho na cesto.   
- 
                                                    2
                                                    Poleva: zmiešame zvyšok vajca s 50g cream cheese, citrónovou šťavou a s 1 PL smotany. Osolíme, okoreníme a touto zmesou zalejeme avokádo na vrchu. Dáme piecť. Piekla som v dvoch nádobách na pečenie, mali spodné strany 11x11 cm.   
- 
                                                    3
                                                    Energetické hodnoty zhruba - 1 porcia: 2050kJ 
 Bielkoviny: 10g
 Sacharidy: 30g
 Tuky: 35g
 Cholesterol: 155mg
- 4
V 100g avokáda sa nachádza 20g tukov. 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 4


 
                                                     
                                                    




 
 


krásny recept, ešte aj výživovými hodnotami - ďakujééém:)
@marianne : som veľmi rada :)
boli aj také prirodzene farebne krásne.
určite si to zopakujeme-