Foto: elixir
Časť rýchleho nedeľného obedíka. Quiche je chuťovo jemný a chrumkavý.
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
35 minút
na 220 °C
na 220 °C
Postup
-
1
Cesto s avokádom: Zmiešame múku s 1 PL rozšľahaného vajca, 1 PL smotany, maslom a štipkou soli, vypracujeme cesto. Vtlačíme ho do formy. Očistíme a nakrájame avokádo a poukladáme ho na cesto.
-
2
Poleva: zmiešame zvyšok vajca s 50g cream cheese, citrónovou šťavou a s 1 PL smotany. Osolíme, okoreníme a touto zmesou zalejeme avokádo na vrchu. Dáme piecť. Piekla som v dvoch nádobách na pečenie, mali spodné strany 11x11 cm.
-
3
Energetické hodnoty zhruba - 1 porcia: 2050kJ
Bielkoviny: 10g
Sacharidy: 30g
Tuky: 35g
Cholesterol: 155mg- 4
V 100g avokáda sa nachádza 20g tukov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
krásny recept, ešte aj výživovými hodnotami - ďakujééém:)
@marianne : som veľmi rada :)
boli aj také prirodzene farebne krásne.
určite si to zopakujeme-