
Treska zo slnečnicových jadierok
Tento pokrm vznikol, keď som zo slnečnice robila nátierku, ochutnala som, zacítila chuť niečoho...

Zeleninový šalát so syrom, physalis a bielkami
Cez víkend som mala večer chuť experimentovať a ešte k tomu som bola aj hladná. V...

Domáca hydinová paštéta s koňakom a bylinkami
Dobrý deň, tento recept som si vybral preto, lebo je to vynikajúce buď ako predjedlo alebo...

Jahňacie kofty s tahini dresingom
Mäso očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Do kuchynského robota vložíme mäso, cibuľu, cesnak,...

Pečené brambory plněné ochuceným tvarohem
Brambory pečlivě umyjeme, překrojíme na polovinu a dáme na plech. Potřeme olejem, osolíme, ...

Špargľa v sezame
... už staroveké národy považovali špargľu za delikatesu. Zároveň však dokázali oceniť aj jej nepopierateľnú liečivú...

Vynikajúci cestovinový šalát
Mlieko použijeme aby šalát bol trocha riedši a chutnejší. Podľa chuti môžeme ešte pridať papriku alebo...

Slaninkovo-špenátový quiche s pórikom a feta syrom
Tento úžasný sýty slaný koláč pekávam pravidelne v mnohých obmenách, ale táto kombinácia surovín nám...

Vajíčka v novom šate 2
Je to vlastne pokračovanie niečoho nového na Veľkú noc. Zasa som sa trochu pohrala s v......

Baklažánové rolky s mozzarellou
So zemiakom plneným kyslou smotanou, zeleninou a klíčkami.

Cesnakové maslo
Na internete existujú rôzne recepty, v ktorých sa cesnakové maslo používa, ale nie je rozsiahlejšie...

Kačacia pečeň na pikantných marhuliach
Ryby z Dunaja, zverina z malokarpatských lesov, hydina a plody zeme z juhu, k tomu zvyklosti z panských dvorov monarchie a...

Palacinky z varených zemiakov
Z pripravených surovín si urobíme cesto ako na klasické palacinky a aj tak ich upečieme...

Parmezánový šalát na hrianky
Tento jednoduchý recept milujem hlavne na večeru a fanúšikovia rukoly a parmezánu si ho určite obľúbia tiež....

Tatarák z kreviet, avokáda a paradajok
U nás v Španielsku je to Tartar de gambas, aguacate y tomate. Jednoduché, letné...

Ratatouille quiche
Tyčinky, lupienky, chrumky. Tam často končí chuťovková fantázia. Pritom stačí chvíľa a máme tu tip-top pohostenie aj k tomu najvzácnejšiemu vínu....

Španielska tortilla s klobásou
Žijem už dlhšiu dobu v španielsku, takže som sa naučil variť tunajšiu veľmi obľúbenú tortillu...

Dusené listy moruše s vajcom
Z listov Moruše sa väčšinou robí Sarma, tak isto ako z hroznových. Ale dá sa z nich...

Carpaccio z červenej cvikly a bazalkového Tofu
Ľahké, zdravé a najmä rýchle! Vyskúšajte, ako spolu ladia červená repa a Tofu.

Syrové očarenie
Syr a salámu postrúhame na hrubšom strúhadle, pridáme na drobné kocky pokrájané uhorky, vajcia uvarené natvrdo,...

Sambal špargľa s krevetami
Výborné a rýchle, len škoda, že tie veľké krevety som našla v druhej mrazničke až keď...

Živá strava - Mrkvové karbonátky
Chutná náhrada za klasické, naozaj stojí za vyskúšanie.

Medvedia paštéta v pistáciovej kôrke
V hrnci na miernom ohni rozpustíme masť, pridáme najemno nakrájanú cibuľu. Pražíme dozlatista. Potom...

Olivové jednohubky
Vždy, keď príde nečakaná návšteva a chladnička je skôr prázdna, ako plná. Padne vhod...