Fazolové lusky v oleji
Na oběd i večeři, teplé i studené, s bramborem, nebo i s jakýmkoliv masem....
Polentové placky s kozím syrom a so žihľavovým pestom
Z kukuričnej múky, vody (množstvo podľa potreby) a zo soli uvaríme kašu. Necháme vychladnúť. K vychladnutej...
Bezlepkové vegánske repné placky s olivovým dipom
K týmto repným plackám s avokádovým alebo olivovým dipom ma inšpirovala jedna zdravá reštaurácia. Na tých...
Grilovaná chobotnica s artičokovým šalátom
Šalát: Artičoky zmiešame s ančovičkami, nasekaným petržlenom a dochutíme dresingom. Nakoniec pridáme parmezán a ľahko...
Paleo cuketové cestoviny s krevetami
Výborne "cestoviny" pre ludí ktorý fandia paleo strave alebo sú celiatici.
Plnený sendvič
Maslo vymiešame so syrom a pridáme nadrobno pokrájané uhorky, kapiu, vajcia a salámu.
Stratené raňajky
Klasické stratené vajíčka, ako stvorené na ranné fajnšmekrovanie :) Nielenže je ich príprava jednoduchá a rýchla,...
Zelený šalát s paradajkovým dresingom
Ako "okoreniť" tak fádny šalát? Jednoducho, raw paradajkovým dresingom, ktorý môžete použiť aj ako omáčku na...
Údený losos s vodkou
Toto som sa naučila v Rusku - dá sa použiť ako predjedlo, alebo silvestrovská mňamka :)
Dusené listy moruše s vajcom
Z listov Moruše sa väčšinou robí Sarma, tak isto ako z hroznových. Ale dá sa z nich...
Tuniaková nátierka s hroznom
Uz ste skusali rybaciu pomazanku s hroznom? Nie? Tak najvyzsi cas to vyskusat. Je vhodna na...
Tekvicové lodičky
Tieto lodičky sa dajú robiť aj z cukiny, robila som viac druhov, tak si vyberte...
Stredomorský šalát
Zaspomínajte si na Stredomorie a pripravte si tento šalát z typických stredomorských surovín.
Hrianka s bryndzou, jahodami a balsamico crema
Skutočne "gurmánska záležitosť". Dnes nám pekne vykuklo slnko dostal som chuť na niečo osviežujúce. Pokiaľ...
Kolenačka
Jedna z dlhého predlhého radu fazuľových polievok, táto s údeným kolenom. :-)
Minišpekáčiky v kabátiku
Tento recept som si vymyslela sama občas ho robievam, ako aj teraz keď mi zostalo lístkové...
Parmezánový šalát na hrianky
Tento jednoduchý recept milujem hlavne na večeru a fanúšikovia rukoly a parmezánu si ho určite obľúbia tiež....
Divinový chrbát s medovými lievancami
Med je surovina hodná kráľovnej (a to nie iba včelej). Dokáže nielen osladiť dezerty, ale...
Cestoviny s cviklou
Cviklu očistíme a nakrájame na hranolčeky, dáme marinovať na 1 hodinu do štavy z 1 citróna...
Cviklové záležitosti
Povodny recept so nasla http://www. kankan. sk/bloger/clanok/pecena-cvikla-s- ricottou/42346 kedze mam doma este nejake to kilo naviac tak som...