
Pácovaný losos
V mise zmiešame soľ, cukor, badián, kôru z citróna a limetiek a dôkladne...

Srandovné sendviče a iné
Toto ani nie su v pravom zmysle slova recepty, skor inspiracie ako zatraktivnit nasim najmensim papkanicko....

Kaša zo sladkých zemiakov a asparagus s cibuľou
Nieje na tom nič zložité alebo nové ale je to veľmi príjemné a chutné jedľo na ľahký...

Treska zo slnečnicových jadierok
Tento pokrm vznikol, keď som zo slnečnice robila nátierku, ochutnala som, zacítila chuť niečoho...

Zemiakový šalát
Tentokrát som robila úplne obyčajný zemiakový šalát bez tradičného hrášku a mrkvy, ale schovala som ho...

Cesnakové maslo
Na internete existujú rôzne recepty, v ktorých sa cesnakové maslo používa, ale nie je rozsiahlejšie...

Salát z pečeného fenyklu
Ne každý salát se musí dělat ze syrové zeleniny. Tenhle fenyklový získá pečením zeleniny nevídanou sladkost...

Slaninkovo-špenátový quiche s pórikom a feta syrom
Tento úžasný sýty slaný koláč pekávam pravidelne v mnohých obmenách, ale táto kombinácia surovín nám...

Zeleninový šalát so syrom, physalis a bielkami
Cez víkend som mala večer chuť experimentovať a ešte k tomu som bola aj hladná. V...

Tatarák z kreviet, avokáda a paradajok
U nás v Španielsku je to Tartar de gambas, aguacate y tomate. Jednoduché, letné...

Šalát s kačacími prsičkami
Kačacie prsia navrchu narežeme, osolíme a okoreníme. Prudko opečieme najprv zo strany kde je koža...

Parmezánový šalát na hrianky
Tento jednoduchý recept milujem hlavne na večeru a fanúšikovia rukoly a parmezánu si ho určite obľúbia tiež....

Domáca hydinová paštéta s koňakom a bylinkami
Dobrý deň, tento recept som si vybral preto, lebo je to vynikajúce buď ako predjedlo alebo...

Vynikajúci cestovinový šalát
Mlieko použijeme aby šalát bol trocha riedši a chutnejší. Podľa chuti môžeme ešte pridať papriku alebo...

Sambal špargľa s krevetami
Výborné a rýchle, len škoda, že tie veľké krevety som našla v druhej mrazničke až keď...

Dusené listy moruše s vajcom
Z listov Moruše sa väčšinou robí Sarma, tak isto ako z hroznových. Ale dá sa z nich...

Kačacia pečeň na pikantných marhuliach
Ryby z Dunaja, zverina z malokarpatských lesov, hydina a plody zeme z juhu, k tomu zvyklosti z panských dvorov monarchie a...

Medvedia paštéta v pistáciovej kôrke
V hrnci na miernom ohni rozpustíme masť, pridáme najemno nakrájanú cibuľu. Pražíme dozlatista. Potom...

Farebný šalát so sardinkami
Šalát so sardinkami, avokádom, cherry paradajkami, rukolou a reďkovkami vás prekvapí zmesou zaujímavých a...

Ratatouille quiche
Tyčinky, lupienky, chrumky. Tam často končí chuťovková fantázia. Pritom stačí chvíľa a máme tu tip-top pohostenie aj k tomu najvzácnejšiemu vínu....

Baklažánové rolky s mozzarellou
So zemiakom plneným kyslou smotanou, zeleninou a klíčkami.

Cestoviny s cviklou
Cviklu očistíme a nakrájame na hranolčeky, dáme marinovať na 1 hodinu do štavy z 1 citróna...

Španielska tortilla s klobásou
Žijem už dlhšiu dobu v španielsku, takže som sa naučil variť tunajšiu veľmi obľúbenú tortillu...

Pečené brambory plněné ochuceným tvarohem
Brambory pečlivě umyjeme, překrojíme na polovinu a dáme na plech. Potřeme olejem, osolíme, ...

Carpaccio z červenej cvikly a bazalkového Tofu
Ľahké, zdravé a najmä rýchle! Vyskúšajte, ako spolu ladia červená repa a Tofu.

Palacinky z varených zemiakov
Z pripravených surovín si urobíme cesto ako na klasické palacinky a aj tak ich upečieme...

Čerstvé huby portobello na šalotke
… zámerne som v názve tohoto rcp „zdupľoval“ hlavnú ingredienciu. Viem! Najlepšia praženica je po rannej...

Špargľa v sezame
... už staroveké národy považovali špargľu za delikatesu. Zároveň však dokázali oceniť aj jej nepopierateľnú liečivú...

Rukolový hummus s červenou paprikou
Slovo hummus je odvodené zo slova himmas, čo znamená cícer. Hummus je teda nátierka z...