Foto: iboja
Tento recept mám už velmi dávno a chutí našej rodine a nie je taký ťažký na žaludok aj žlčnik ako s majonezou.
60 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvarím v šupke najlepšie deň predtým.Uvarím aj mrazenú zeleninu ,uhorky na strúham.Zemiaky krájam na malé kocky.
-
2
Majonéza-nad parou šlahám žltky aj s maslom ,pridám trocha cukru a dobrú polievkovú lyžicu horčice,keď je už maslo spojemé so žltkami pdstavím a sem tam premiešam ,do vychladnutej majonezy zamiešam kyslú smotanu a všetky suroviny premiešam .Toto množstvo stačí v pohode pre 4 člennú rodinu ,ak chcete viacej tak suroviny z dvojnásobiť. Prajem dobrú chuť.
Diskusia k receptu