Šalát s kačacími prsičkami
Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurantu 70 v Ostrove, 18. mája 2020
šéfkuchár a majiteľ Restaurantu 70 v Ostrove, 18. mája 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Kačacie prsia navrchu narežeme, osolíme a okoreníme. Prudko opečieme najprv zo strany kde je koža – koža musí mať peknú farbu, otočíme a vložíme na 20 minút do rozohriatej rúry. Po upečení vyberieme, zabalíme do alobalu a necháme odležať, prsia by mali byť vnútri mierne ružové.
- 2
Pokrájanú šalotku a papriku orestujeme na olivovom oleji. Pridáme na kolieska pokrájané reďkovky, nakrájané paradajky, osolíme, okoreníme a odstavíme.
- 3
Do misy natrháme listový šalát, pridáme opečenú zeleninu a nakrájané olivy. Ochutíme olivovým olejom a balzamikovým octom.
- 4
Bagetu nakrájame na kolieska a opečieme na obidvoch stranách. Šalát servírujeme s opečenou bagetou a nakrájanými kačacími prsami.
Tiež teplý šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu