Teplý šalát
Teplý šalát

Šalát s kačacími prsičkami

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurantu 70 v Ostrove, 18. mája 2020
Šalát s kačacími prsičkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

2 ks (najlepšie z husokačky barbarie)
2 ks
8 ks
12 ks
20 ks
200 g (z predošlého dňa)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kačacie prsia navrchu narežeme, osolíme a okoreníme. Prudko opečieme najprv zo strany kde je koža – koža musí mať peknú farbu, otočíme a vložíme na 20 minút do rozohriatej rúry. Po upečení vyberieme, zabalíme do alobalu a necháme odležať, prsia by mali byť vnútri mierne ružové.

  2. 2

    Pokrájanú šalotku a papriku orestujeme na olivovom oleji. Pridáme na kolieska pokrájané reďkovky, nakrájané paradajky, osolíme, okoreníme a odstavíme.

  3. 3

    Do misy natrháme listový šalát, pridáme opečenú zeleninu a nakrájané olivy. Ochutíme olivovým olejom a balzamikovým octom.

  4. 4

    Bagetu nakrájame na kolieska a opečieme na obidvoch stranách. Šalát servírujeme s opečenou bagetou a nakrájanými kačacími prsami.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre