Zapečené palacinky s paradajkami

mery315 - bez fotkymery315, 7. októbra 2009

Ani už neviem odkiaľ to pochádza, ale rada experimentujem a na základe toho aj toto jedlo potom vzniklo. Tak dúfam, že ak ho vyskúšate Zobraziť celý popisAni už neviem odkiaľ to pochádza, ale rada experimentujem a na základe toho aj toto jedlo potom vzniklo. Tak dúfam, že ak ho vyskúšate bude vám chutiť! Je to v podstate jedlo na každú príležitosť, hostí to dosť prekvapí ale o tom je práve to - oči jedia p

4
porcie
25 minút
príprava
15/30-40 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
350 ml
2 ks
3 ks
1 ks
200 g
2
4 strúčiky
2 PL
2 PL
150 g
100 g
300 ml
4 ks
600 g
1 ks
1 strúčik
2 PL




Postup

  1. 1

    Na palacinky v miske vymiešame vajcia, mlieko, soľ a múku. Ak je cesto príliš husté, pridáme mlieko. Vypracované cesto necháme 20 minút odpočívať.

  2. 2

    Mrkvu ošúpeme a nakarájame na kocky. Huby očistíme a nasekáme. Stonky zeleru umyjeme, osušíme, očistíme a nadrobno pokrajáme. Cibuu a cesnak ošúpeme, nadrobno nasekáme a orestujeme na rozohriatej 1 Pl oleja. Pridáme zeler, huby, mrkvu a spolu 5 minút opekáme. Potom pridáme petržlenovú vňať a ochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Vajcia vyšľaháme so smotanou a ochutíme soľou a korením. Na rozohriatom oleji z cesta opečieme 6 až 8 palaciniek. Na každú palacinku rozdelíme nasekané orechy, strúhaný syr a zeleninovú zmes. Plnené palacinky zrolujeme, poukladáme vedľa seba do olejom vymastenej formy(plechu) a zalejeme vajcovo-smotanovou zmesou. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a pečieme 30 až 40 minút. Podľa potrby v priebehu pečenia zakryjeme alobalom.

  4. 4

    Na paradajkovú omáčku ošúpeme cibuľu a cesnak, nasekáme na drobno a orestujeme. Pridáme paradajky, soľ, korenie a necháme 10 minút variť. Zapekané zeleninové palacinky servírujeme poliate paradajkovou omáčkou, ozdobené pažítkou a nasekanými vlašskými orechmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia