Lososová terinka s kaviárom, jogurtom a žeruchou
šéfkuchár hotela Thermia Palace v Piešťanoch a člen Gourmet klubu, 31. decembra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Plátky želatíny namočíme v miske s trochou studenej vody. V inej miske ochutíme jogurt soľou, korením, citrónovou šťavou, môžeme pridať trochu práškového cukru. Namočenú želatínu rozpustíme vo vodnom kúpeli a cez sitko za stáleho miešania pridáme do zmesi jogurtu.
- 2
Formu vyložíme potravinárskou fóliou, dáme do nej plátky lososa, nalejeme prvú vrstvu jogurtu, posypeme posekaným kôprom a žeruchou, preložíme kúskami lososa, navrstvíme ďalšiu vrstvu jogurtu a vrch prekryjeme lososom, ktorý prečnieva cez okraje.
- 3
Dáme na noc do chladničky a potom nakrájame. Podávame s trochou kaviáru, kyslejším ovocím a čerstvým pečivom.
- 4
Náš tip: Plátková želatína je v tomto prípade vhodnejšia ako práškové prípravky. Najlepšia je vyrobená z agar–agaru. Dbajte na to, aby sa dobre rozpustila.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu