Suroviny
| 500 g |
|
| 500 g |
|
| 200 ml |
|
| 3 PL |
|
| 1 ks |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| Náplň: | |
| 4 ks |
|
|
|
|
| 3 ks |
|
|
|
|
|
|
|
| 1 PL |
|
| 4 ks |
|
Postup
-
1
Mleté mäso zmiešame so soľou, korením, cesnakom, nadrobno nakrájanou cibuľou a škrobovou múčkou. Postupne pridávame mlieko podľa potreby. Dôkladne zamiešame a necháme v chladničke aspoň hodinu vychladnúť.
- 2
Potom zmes vyberieme z chladničky a rovnomerne rozložíme na potravinársku fóliu. Zhruba doprostred mäsovej zmesi naukladáme vo 2 radoch sterilizované uhorky, párky, kapiu a 3 uvarené vajcia. Osolíme, okoreníme a s pomocou potravinárskej fólie zvinieme do rolády. Po zrolovaní potravinársku fóliu odstránime.
- 3
Roládu vložíme do pekáča, ktorý sme vymastili tukom. Môžeme pridať cibuľu nakrájanú nahrubo. Do pekáča dáme trochu vody, prikryjeme pokrievkou alebo alobalom a dáme do vyhriatej rúry. Zhruba po 20 – 30 minútach alobal z rolády odstránime a dopečieme. Prelievame výpekom, podľa potreby pridávame horúcu vodu.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu