Roláda z mletého mäsa

redakcia - fotkaredakcia, 4. januára 2010

Suroviny

500 g
500 g
200 ml
3 PL
1 ks
 podľa chuti
 podľa chuti
 podľa chuti
Náplň:
4 ks
3 ks
1 PL
4 ks




Postup

  1. 1

    Mleté mäso zmiešame so soľou, korením, cesnakom, nadrobno nakrájanou cibuľou a škrobovou múčkou. Postupne pridávame mlieko podľa potreby. Dôkladne zamiešame a necháme v chladničke aspoň hodinu vychladnúť.

  2. 2

    Potom zmes vyberieme z chladničky a rovnomerne rozložíme na potravinársku fóliu. Zhruba doprostred mäsovej zmesi naukladáme vo 2 radoch sterilizované uhorky, párky, kapiu a 3 uvarené vajcia. Osolíme, okoreníme a s pomocou potravinárskej fólie zvinieme do rolády. Po zrolovaní potravinársku fóliu odstránime.

  3. 3

    Roládu vložíme do pekáča, ktorý sme vymastili tukom. Môžeme pridať cibuľu nakrájanú nahrubo. Do pekáča dáme trochu vody, prikryjeme pokrievkou alebo alobalom a dáme do vyhriatej rúry. Zhruba po 20 – 30 minútach alobal z rolády odstránime a dopečieme. Prelievame výpekom, podľa potreby pridávame horúcu vodu.

Diskusia k receptu

Vymazať
veronkabc
Robievam aj ja, len namiesto uvarených vajec dávam praženicu s hríbkami a nedávam párky. Namiesto mlieka dávam šľahačku. Je dobré pripraviť si to večer a ráno dať piecť. Používam to aj na studeno na obložené misy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia