Foto: boise
Minulý rok nastala v záhradke nadvláda cvikle. Milujem ju, a tak sa začal kolotoč rôznych receptov cez polievky, vyprážanie až po placky. Ale teda Zobraziť celý popisMinulý rok nastala v záhradke nadvláda cvikle. Milujem ju, a tak sa začal kolotoč rôznych receptov cez polievky, vyprážanie až po placky. Ale teda poviem vám, tie placky. To je niečo! A prečo romantické? Lebo majú takú "romantikuš" farbu. A po druhé, cvikla je staré známe afrodiziakum ;)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Surovú cviklu a zemiaky nastrúhame na jemno. Pridáme pretlačený cesnak, ovsené vločky (alebo celozrnnú múku, alebo najlepšie aj to aj to), jedno vajíčko, soľ a majoránku. Toto je základ. Ak sa s tým chcete viac vyhrať, môžte postrúhať do cesta aj fetu a pridať posekanú pažítku. Prípadne vyskúšajte pridať čokoľvek čo sa Vám zdá, že by sa mohlo hodiť. Niekedy treba potom prihodiť ešte jedno vajíčko, aby to držalo tvar. A nezabudnite mi svoj "tuning" opísať v komentoch, nech sa niečo priučím aj ja ;)
- 2
Všetko to premiešame a na suchú panvicu (no dobre, môžte aj na oleji, čo už s vami :D) alebo na papier na pečenie tvarujeme placky. Opečieme (opražíme) a papáme. Buď ako prílohu, alebo len tak, na večeru. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ukladám, vyskúšam ..... nielen na Valentína. Vďaka za pekný, nenáročný receptík a vtipný popis.