Romantické placky

boise - fotkaboise, 8. februára 2013
Romantické placky
Foto: boise

Minulý rok nastala v záhradke nadvláda cvikle. Milujem ju, a tak sa začal kolotoč rôznych receptov cez polievky, vyprážanie až po placky. Ale teda Zobraziť celý popisMinulý rok nastala v záhradke nadvláda cvikle. Milujem ju, a tak sa začal kolotoč rôznych receptov cez polievky, vyprážanie až po placky. Ale teda poviem vám, tie placky. To je niečo! A prečo romantické? Lebo majú takú "romantikuš" farbu. A po druhé, cvikla je staré známe afrodiziakum ;)

30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks (menšia)
3 ks
1 ks
 (alebo celozrnná múka)
3 strúčiky
Pre experimentátorov aj:




Postup

  1. 1

    Surovú cviklu a zemiaky nastrúhame na jemno. Pridáme pretlačený cesnak, ovsené vločky (alebo celozrnnú múku, alebo najlepšie aj to aj to), jedno vajíčko, soľ a majoránku. Toto je základ. Ak sa s tým chcete viac vyhrať, môžte postrúhať do cesta aj fetu a pridať posekanú pažítku. Prípadne vyskúšajte pridať čokoľvek čo sa Vám zdá, že by sa mohlo hodiť. Niekedy treba potom prihodiť ešte jedno vajíčko, aby to držalo tvar. A nezabudnite mi svoj "tuning" opísať v komentoch, nech sa niečo priučím aj ja ;)

  2. 2

    Všetko to premiešame a na suchú panvicu (no dobre, môžte aj na oleji, čo už s vami :D) alebo na papier na pečenie tvarujeme placky. Opečieme (opražíme) a papáme. Buď ako prílohu, alebo len tak, na večeru. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

hubata
Cviklu zbožňujem, najviac síce s chrenom ale kto povedal že aj k takýmto rozkošným plackám sa nedá pristrúhať si na tanier chrenu - no nie @Boise ?
Ukladám, vyskúšam ..... nielen na Valentína. Vďaka za pekný, nenáročný receptík a vtipný popis.
danielas
Páčia sa mi tvoje placky, pekný receptík. Veruže ich vyskúšam .-)
denyany
fantázia! cviklu mám veľmi rada, už som z nej pripravovala kadečo, ale placky nie. určite vyskúšam. vďaka :)
zuzuokata
Jeeej! Velmi mily receptik a este milsi komentar/predhovor/postup :)
boise
Ďakujem dámy, vyskúšajte s tou múkou celozrnnou, alebo aj obyč a nakombinujte aj ovsené vločky, tak je to úplne naj. ;)
radulienka
Nádherný recept, to by ma nenapadlo robiť placky aj z cvikle, ale keďže ju milujem, tak to samozrejme vyskúšam. Tak ak chceš tip na zlepšenie, ja pridávam do zamiakových placiek nadrobno nakrájanú surovú šunku alebo inú údeninku, možno by to aj tu chutilo. A na hotové plcky dávam plátok údeného lososa a trochu chrenu v smotane, tu by išli pekne tie farby dohromady. Srdečná vďaka za recept...
shiculka
Fiha, ze by som tymto sposobom naucila manzela jest cviklu?? :)
ewa1
včera som ich urobila, a len sa tak po nich zaprášilo!!!! Boli výborné, nadýchané, lahodné. Tie čisto zemiakové sú také hutnejšie, ubitejšie. Boise, dakujem za recept!!!!!!
boise
@ewa1 jeeej ďakujem za spätnú väzbu, som rada že chutili :) super ;)
zizazi
klobúk dole, fakt, ukladám a určite vyskúšam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia