Plnené paradajky
Plnené paradajky

Grilované paradajky

podravka - fotkapodravka, 2. júna 2017. Komerčný recept.
Grilované paradajky
Foto: podravka

Počas grilovačky si pripravte aj tento zaujímavý a netradičný pokrm a určite ním potešíte nie len vašich "mäsožravý" hostí, ale aj vegetariánov.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

4 ks mäsité veľké
2 ks
125 g
1 ČL
3 PL
 lístky
1/2 ČL nastrúhaná




Postup

  1. 1

    Vrchné časti paradajok odrežeme, ale nevyhodíme ich. Pomocou lyžice vydlabeme vnútro. Duté paradajky otočíme dole nohami a necháme ich chvíľku odkvapkať a vyschnúť na papierovom obrúsku.

  2. 2

    Toastový chlieb dáme do hriankovača a urobíme hrianky, ktoré potom nakrájame na 1 cm kocky a dáme ich do misky. Pridáme mozzarellu nakrájanú 1 cm kocky, Ajvar a dobre premiešame.

  3. 3

    Lístky bazalky nakrájame na malé kúsky a primiešame ich do zmesi spolu s nastrúhanou citrónovou kôrou.

  4. 4

    Paradajky naukladáme vrchom na hor do zapekacej misy alebo na plech na pečenie. Vnútro paradajok posypeme štipkou vegety, naplníme pripravenou zmesou a prikryjeme vrchom.

  5. 5

    Grilujeme na grile alebo grilovacej panvici na miernom ohni približne 8 minút.

  6. 6

    Podávame buď s ryžou/chlebom ako vegetariánske jedlo, alebo ako prílohu ku grilovanému mäsu/klobáskam.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia