Grilované paradajky
Foto: podravka
Počas grilovačky si pripravte aj tento zaujímavý a netradičný pokrm a určite ním potešíte nie len vašich "mäsožravý" hostí, ale aj vegetariánov.
porcie
príprava
Postup
-
1
Vrchné časti paradajok odrežeme, ale nevyhodíme ich. Pomocou lyžice vydlabeme vnútro. Duté paradajky otočíme dole nohami a necháme ich chvíľku odkvapkať a vyschnúť na papierovom obrúsku.
- 2
Toastový chlieb dáme do hriankovača a urobíme hrianky, ktoré potom nakrájame na 1 cm kocky a dáme ich do misky. Pridáme mozzarellu nakrájanú 1 cm kocky, Ajvar a dobre premiešame.
- 3
Lístky bazalky nakrájame na malé kúsky a primiešame ich do zmesi spolu s nastrúhanou citrónovou kôrou.
- 4
Paradajky naukladáme vrchom na hor do zapekacej misy alebo na plech na pečenie. Vnútro paradajok posypeme štipkou vegety, naplníme pripravenou zmesou a prikryjeme vrchom.
- 5
Grilujeme na grile alebo grilovacej panvici na miernom ohni približne 8 minút.
- 6
Podávame buď s ryžou/chlebom ako vegetariánske jedlo, alebo ako prílohu ku grilovanému mäsu/klobáskam.
Tiež plnené paradajky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu