Okurkovo-tvarohová mana
Miluju slovenský hrudkový tvaroh a neméně nakládačky čerstvé.
Kamilov Grécko-Slovenský cestovinový šalát (na každú príležitosť)
Tento šalát si môžete pripraviť vždy, keď budete mať chuť. A tú po prvom vyskúšaní...
Langošové kapustníky
Snažím sa vymýšľať nové chute a naposledy vznikli tieto kapustníky. Vyšlo mi 17 kusov. Na...
Tuniakové placky s hráškovým pyré
Po bohatom sviatočnom stole dobre padnú jedlá v duchu wellness. Teda z ľahších surovín, spracovaných šetrnými technológiami, ktoré však určite zasýtia aj chutia,...
Krabí šalát s riasou wakame
Krabie mäsko doplnené japonskou riasou, nakladaným zázvorom a pastou wasabi sa vyznačuje pre nás...
Zeleninová panvička
Komu stačí - ako hlavný chod, komu nestačí - ako príloha. Zeleninová inšpirácia :-)
Brokolica s jogurtom
Brokolicu rozoberieme na ružičky, krátko povaríme, zlejeme a necháme odkvapkať. Jogurt ochutíme citrónovou šťavou...
Hruškové čatní s tekvicou
Naše praprababičky vedeli chutne a kvalitne spracovať plody leta tak, aby im vydržali po celý rok....
Maďarská kukuričná kaša
Múku pomaly za stáleho miešania sypeme do vriacej osolenej vody, odstavíme a miešame ďalej. Potom...
Polníček s avokádem a sušenými rajčaty
Tahle kombinace nikdy nezklame. Příjemný salát na každou roční i denní dobu.
Šalát caprese s tuniakom
Umyté rajčiny nakrájajte na plátky. Mozzarellu tiež nakrájajte na širšie plátky. Na tanier naaranžujte rukolu...
Surimi prúžky s citrónovým olejom
Mám ráda jídla nepřekombinovaná, jednoduchá, rychlá a tak jsem došla až k této jednoduché úpravě...
Pácovaný losos
V mise zmiešame soľ, cukor, badián, kôru z citróna a limetiek a dôkladne...
Šalát s vajíčkami a olivami
Zrelé paradajky nakrájame na hrubšie plátky a upravíme na tanier. Pridáme na kolieska nakrájanú červenú cibuľu, ...
Domáca hydinová paštéta s koňakom a bylinkami
Dobrý deň, tento recept som si vybral preto, lebo je to vynikajúce buď ako predjedlo alebo...
Salát z pečeného fenyklu
Ne každý salát se musí dělat ze syrové zeleniny. Tenhle fenyklový získá pečením zeleniny nevídanou sladkost...
Syrová roláda s brusnicami
Tvrdý syr pokrájame na tenké plátky. Rozložíme ich na fóliu tak, aby sa jednotlivé kúsky...
Šalát z lístkov červenej repy
Vedeli ste, že mladé lístky z červenej repy sú jedlé? V kuchyni ich môžete použiť tak...
Krevety s jogurtovým dresingom
Z olivového oleja, nasekaného koriandra a nastrúhaného zázvoru si pripravíme marinádu. Krevety do nej vložíme...
Koláč s cuketou a so žltou fazuľkou
Toto je ďalší spôsob, ako spracovať úrodu zo záhrady na chutný koláč z krehkého lístkového...
Plnené cuketové misky
Keď sa uvarila sviatočná hovädzia polievka, mäso sa odložilo na ďalšie jedlo, ktoré sa z...
Treska zo slnečnicových jadierok
Tento pokrm vznikol, keď som zo slnečnice robila nátierku, ochutnala som, zacítila chuť niečoho...
Baklažánová zmes
Fotka k receptu je od používateľky Varechy @michsamant, ktorá ho s menšími obmenami pripravila. Za...
Variant morského ostrieža po sviatkoch
Predpokladám, že „mančaftu“ môžem zaradiť aj zopár jedincov z našej „Varešky“. Aj ja patrím k...
Baklažánové rolky s mozzarellou
So zemiakom plneným kyslou smotanou, zeleninou a klíčkami.