Foto: pietroo
Keď zistím, že chlebík, z ktorého som si chcel odrezať krajec, má už svoje najlepšie dni dávno za sebou, treba niečo vymyslieť. Vyhadzovať chlieb Zobraziť celý popisKeď zistím, že chlebík, z ktorého som si chcel odrezať krajec, má už svoje najlepšie dni dávno za sebou, treba niečo vymyslieť. Vyhadzovať chlieb sa nepatrí a jesť ho len taký suchý, to nie je nič moc. Pozriem krátko do chladničky, či mám mozarellu a pár živých paradajok. Mám, výborne ! O pár minút budú bruschetii ! Tie talianske by mali byť z malej bagetky, ale aj tieto, tak trocha slovenské, sú dobré !
porcie
príprava
Postup
-
1
Chlieb pokrájam na krajce a dám ho piecť do hriankovača. Kým sa pečie, zhromaždím si ďalšie suroviny. Paradajky, mozarellu, olej, cesnak.
-
2
Paradajky pokrájam na márne kúsky.
-
3
V hrnčeku zamiešam pokrájané paradajky s olejom a sušenou bazalkou, do toho pretlačím cesnak, pridám trocha korenia, soli a ak sú paradajky tak trochu bez chuti, ako sa v zime stáva, pridám aj trocha cukru.
-
4
Pokrájam mozarellu na plátky 3 - 5 mm hrubé.
-
5
Na opečené krajce chleba navŕšim paradajkovú zmes a na ta nakladiem plátky mozarelly.
-
6
Zapečiem v grile. Hotové, zapečené chlebíky ozdobím lístkom bazalky, ak mám. Ja som mal lístky mrazené, preto nie sú také pekné, ako v lete. A teraz už ich treba len rýchlo zjesť, kým sú teplé.
Maily čítam, už som si ho prečítal. Ďakujem.