Bruschetti tak trocha po slovensky

pietroo - fotkapietroo, 14. marca 2011
Bruschetti tak trocha po slovensky
Foto: pietroo

Keď zistím, že chlebík, z ktorého som si chcel odrezať krajec, má už svoje najlepšie dni dávno za sebou, treba niečo vymyslieť. Vyhadzovať chlieb Zobraziť celý popisKeď zistím, že chlebík, z ktorého som si chcel odrezať krajec, má už svoje najlepšie dni dávno za sebou, treba niečo vymyslieť. Vyhadzovať chlieb sa nepatrí a jesť ho len taký suchý, to nie je nič moc. Pozriem krátko do chladničky, či mám mozarellu a pár živých paradajok. Mám, výborne ! O pár minút budú bruschetii ! Tie talianske by mali byť z malej bagetky, ale aj tieto, tak trocha slovenské, sú dobré !

3
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

6 ks krajce
2 ks
2 strúčik
1 ks
1 lyžička
3 lyžice
1 štipka
1 štipka
?




Postup

  1. 1

    Chlieb pokrájam na krajce a dám ho piecť do hriankovača. Kým sa pečie, zhromaždím si ďalšie suroviny. Paradajky, mozarellu, olej, cesnak.

    Bruschetti tak trocha po slovensky - obrázok 1
  2. 2

    Paradajky pokrájam na márne kúsky.

    Bruschetti tak trocha po slovensky - obrázok 2
  3. 3

    V hrnčeku zamiešam pokrájané paradajky s olejom a sušenou bazalkou, do toho pretlačím cesnak, pridám trocha korenia, soli a ak sú paradajky tak trochu bez chuti, ako sa v zime stáva, pridám aj trocha cukru.

    Bruschetti tak trocha po slovensky - obrázok 3
  4. 4

    Pokrájam mozarellu na plátky 3 - 5 mm hrubé.

    Bruschetti tak trocha po slovensky - obrázok 4
  5. 5

    Na opečené krajce chleba navŕšim paradajkovú zmes a na ta nakladiem plátky mozarelly.

    Bruschetti tak trocha po slovensky - obrázok 5
  6. 6

    Zapečiem v grile. Hotové, zapečené chlebíky ozdobím lístkom bazalky, ak mám. Ja som mal lístky mrazené, preto nie sú také pekné, ako v lete. A teraz už ich treba len rýchlo zjesť, kým sú teplé.

    Bruschetti tak trocha po slovensky - obrázok 6

Diskusia k receptu

marianne69
...tak na tom to ja dokoazem frcat cele leto,ked nie su talianske takisto posluzia i slovenske:-)...vyborne papanicko,palcek hore Pietroo...
jerica
všetky Tvoje recepty u mňa sú 100 bodové,ten kto ich ešte neprešiel , vrele doporučujem, :-))
julica
Zbožňujem, pre mňa bez syra a dodatočného zapekania, ďakujem :)
pietroo
Viete mi niekto poradiť, prečo nedokážem pridať svoju poznámku ? Ďakujem.
pietroo
Jerica, nepomýlila si si ma s niekým, že doporučuješ moje recepty ? Veď ja som zatiaľ pridal tri príspevky, aj to skôr návody, ako recepty :)
pietroo
Už asi viem, kde bola chyba. V texte poznámky som použil jednoduché úvodzovky (apostrof). Keď som apostrofy odstránil, už to prešlo. Ja už som zo súfalstva skúšal čokoľvek, tak som napísal raz dva tri :)
Maily čítam, už som si ho prečítal. Ďakujem.
jerica
@pietro , lebo sa mi páčia, všetky Tvoje "príspevky" sú dobre zrealizovateľné , hlavne rýchlo ako chuťovky.
lucylee
vyskúšala som, ale bez cesnaku, mala som cibuľovo-paradajkovú zmes a dala som to rovno do rúry a potom na gril, chlieb som netoastovala. Vďačný recept, ďakujem za inšpiráciu :)
pietroo
Ja si síce myslím, že k týmto talianskym paradajkovým kombináciám cesnak patrí, ale prečo nie ? Vraj sú dokonca ľudia, ktorí cesnak vôbec nemôžu...
lucylee
ja mám práveže cesnak veľmi rada, dávam ho všade, ale mala som taký paradajkový šalát s cibuľou, ktorý som potrebovala minúť a starý chlieb, tak preto som to riešila takto, nabudúce skúsim s cesnakom ;-)
pietroo
Ano ano, tak sa to má robiť :) Potraviny nevyhadzovať !!!
malibubu2
pridaj tam pesto alebo si sprav pomazanku quatro formagi potom budu bruskety suuuuuuuuuuuuprove odporucam ja na ne davam parmigian ale aj mozzarela je vyborna
maartina
..výborné papaníčko :) ...teraz cez leto toto robievam dosť často, či už na raňajky alebo večeru




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia