Pizza so zelenou špargľou a mozzarellou
Včera som zo špargle urobila nátierkový krém, ktorý som okrem na chlieb použila na spätzle, ...
Chlebové slnečnicové bagety
Tieto bagety som upiekla ako prvé v mojom živote, keď som si kúpila plech na bagety....
Broko-karfi placky aj z parného hrnca
Do parného hrnca dáme brokolicu, karfiól, zemiaky, tie osolíme a dáme pariť na 15...
Pšenovo-zeleninová terina s bylinkovou omáčkou
Tento recept vznikol kombináciu teriny od@julici a jej pšena a zeleninovej teriny od Itala/kuchár na Prime/, ktorý...
Torta kilimandžáro
Torta na 6-te narodeniny mojho synčeka ... on miluje želatínu tak si rozkázal takýto dortík :-D...
Fitness tiramisu
Tiramisu je podľa mňa ideálny dezert, ktorý chutí výborne aj vo fitness verzií. Namiesto tučného...
Cestoviny s cviklou
Toto jedlo je trošku nezvyčajné. Jeho chuť je taká sladko kyslá, tak dúfam, že...
Pudingový rýchly koláčik
Dostali sme chuť na niečo sladké, tak som spravila tento rýchly koláčik
Kuracie na brokolici a smotanových zemiakoch
Zas taký recept z jedného hrnca, pekáča, ktorý v tejto olympijskej dobe šetrí čas :)
Zemiaková polievka s mäsom a hubami
Som presvedčený, že nie som sám, kto považuje dobrú hustú horúcu polievku za základ celodennej...
Špíziky na grilovanie
Grilovacia sezóna začala a ja tu je moja inšpirácia pre Vás. Mňa motivoval Jiří Babica, ...
Dotárska kapsa
Karé pokrájame na 200 g rebierka, do ktorých spravíme otvor - vrecko. Do každého otvoru...
Feferónky - moja ďalšia chuťovka
Tento recept je veľmi jednoduchý, rýchly a podľa mňa úžasná chuť. Získala som ho od jedného bulharského...
Výborná štrúdľa z kyslého mlieka
Všetko vymiesime dokopy a urobíme cesto ktoré necháme stáť do druhého dňa. Potom vypracujeme tri štrúdle...
Spišské zemiaky
Olúpané zemiaky nakrájame na tenké plátky, rozložíme na vymastený plech, posolíme, posypeme rascou a natrieme na ne plnku....
Lahodný morčací hrebeň so šampiňónovou plnkou a suflé
Zaujímavý a efektný recept, ktorý je trochu náročnejší na prípravu, ale výsledok stojí za to....
Velvet cake
Mala som v umysle upiect fialovu tortu z prirodnych surovin , bez cukrarskych farieb. Po upeceni...
Šunkové rolky s bryndzovou penou
Cudzinci vždy začínajú spoznávať chute Slovenska cez bryndzové halušky. V profesionálnej gastronómii sme však tejto ikonickej lahôdke stále veľa...
Lahôdkový zapečený baklažán
Som srdcom i dušou patriot slovenskej kuchyne, no aj ja mám svoje slabôstky. Jedna z nich je francúzska kuchyňa....
Bavorské karfiolové placky
Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať...
Obed z krkovičky
Bravčové mäso kupujem zriedka a možno práve preto som dnes dostala veľkú chuť na obed z krkovičky....
Pikantný hovädzí stroganov s fazuľou
Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme mäso nakrájané na kocky, zeleninu, predvarenú veľkú červenú fazuľu a...
Piškótová omeleta s jahodami
Omeleta je pripravená bez tuku, pečená v rúre. Tento dezert som jedla v rakúskej cukrárni...