Foto: anija1926
Tento koláč je veľmi jednoduchý na prípravu a zároveň chutný.Koláčik poznám z môjho detstva, ale dávno sme ho doma nerobili. Po niekoľkých rokoch som Zobraziť celý popisTento koláč je veľmi jednoduchý na prípravu a zároveň chutný.Koláčik poznám z môjho detstva, ale dávno sme ho doma nerobili. Po niekoľkých rokoch som ho ochutnala na oslave a povedala som si, že ho musím upiecť. :) :)
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Vyšľaháme si tuhý sneh zo 6 bielkov. Misku so snehom si odložíme niekde bokom. Ďalej si vyšľaháme maslo a cukor do peny.
-
2
Postupne pridáme orechy a múku.
-
3
Do cesta pridáme sneh ktorý zľahka vmiešame.
-
4
Cesto dáme na vymastený a múkou posypaný plech. Pečieme kým korpus nebude mať hnedšiu farbu.
-
5
Práškový cukor a žĺtka si vyšľaháme a dáme na horúci korpus.
Zásadne ho krájam až na druhý deň po upečení. Dovtedy "sadne" a rez je pekný hladký, nemrví sa. Krájam veľmi ostrým nožom, vtedy sa poleva neláme.