Bylinkové zemiakové čipsy s avokádovým pyré
executive šéf Erdödyho paláca v Bratislave, 30. júla 2011
Foto: Z KNIHY ŠÉFKUCHÁR V PALÁCI, vydavateľstvo IKAR
Suroviny
Na bylinkové zemiakové čipsy: | |
3 ks, veľké, na pečenie (650 g) |
|
8 ks |
|
6 PL |
|
|
|
|
|
1 PL posekané (oregano, majorán, petržlenová vňať) |
|
Na avokádové pyré: | |
2 ks, zrelé |
|
z 1 ks citróna |
|
3 PL |
|
1 strúčik rozotretý |
|
|
|
na dochutenie |
|
Postup
-
1
Bylinkové čipsy: Umyté a osušené zemiaky zabalíme do alobalu a pečieme asi 45 minút v rúre rozohriatej na 180 °C domäkka. Potom ich ošúpeme, prepasírujeme cez sito a preložíme do misy. Pridáme bielky, maslo, trocha soli a korenia a všetko spolu vyšľaháme metličkou na hladké cesto. Nakoniec vmiešame bylinky. Pripravené cesto natenko rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie, potom z neho povykrajujeme okrúhle, oválne alebo trojuholníkové čipsy, preložíme ich aj s papierom na pečenie na plech a upečieme v rúre vyhriatej na 180 °C dozlata.
- 2
Avokádové pyré: Avokádo pozdĺžne rozpolíme a vyberieme z neho kôstku. Potom lyžicou vydlabeme dužinu, ihneď ju pokvapkáme citrónovou šťavou a rozmliaždime na kašu. Vmiešame olivový olej a cesnak a ochutíme soľou a korením. Ak treba, môžeme ešte pridať citrónovú šťavu, cesnak alebo posekanú čili papričku. Bylinkové čipsy s avokádovým pyré podávame ako samostatné predjedlo alebo ako prílohu k pečenej hydine.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu