Bylinkové zemiakové čipsy s avokádovým pyré
executive šéf Erdödyho paláca v Bratislave, 30. júla 2011

Foto: Z KNIHY ŠÉFKUCHÁR V PALÁCI, vydavateľstvo IKAR
Suroviny
| Na bylinkové zemiakové čipsy: | |
| 3 ks, veľké, na pečenie (650 g) |
|
| 8 ks |
|
| 6 PL |
|
|
|
|
|
|
|
| 1 PL posekané (oregano, majorán, petržlenová vňať) |
|
| Na avokádové pyré: | |
| 2 ks, zrelé |
|
| z 1 ks citróna |
|
| 3 PL |
|
| 1 strúčik rozotretý |
|
|
|
|
| na dochutenie |
|
Postup
-
1
Bylinkové čipsy: Umyté a osušené zemiaky zabalíme do alobalu a pečieme asi 45 minút v rúre rozohriatej na 180 °C domäkka. Potom ich ošúpeme, prepasírujeme cez sito a preložíme do misy. Pridáme bielky, maslo, trocha soli a korenia a všetko spolu vyšľaháme metličkou na hladké cesto. Nakoniec vmiešame bylinky. Pripravené cesto natenko rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie, potom z neho povykrajujeme okrúhle, oválne alebo trojuholníkové čipsy, preložíme ich aj s papierom na pečenie na plech a upečieme v rúre vyhriatej na 180 °C dozlata.
- 2
Avokádové pyré: Avokádo pozdĺžne rozpolíme a vyberieme z neho kôstku. Potom lyžicou vydlabeme dužinu, ihneď ju pokvapkáme citrónovou šťavou a rozmliaždime na kašu. Vmiešame olivový olej a cesnak a ochutíme soľou a korením. Ak treba, môžeme ešte pridať citrónovú šťavu, cesnak alebo posekanú čili papričku. Bylinkové čipsy s avokádovým pyré podávame ako samostatné predjedlo alebo ako prílohu k pečenej hydine.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu