Chutné, ľahko stráviteľné jedlo vhodné aj pre vegetariánov.
10
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
900 g |
|
podľa potreby |
|
450 g |
|
20 g |
|
15 g |
|
250 |
|
250 na poliatie |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Umyté zemiaky v šupke varíme v osolenej vode.
-
2
Po uvarení scedíme a necháme úplne vychladnúť. Postrúhame na strúhadle. K zemiakom pridáme hladkú múku, zákvas, soľ a rascu. Vymiešame aby sa zemiaky a múka spojili.
-
3
Vytvoríme valček a pokrájame na rovnaké kúsky, vytvoríme guľky.
-
4
Dosku podsypeme trochou múky a guľky vytvarujeme do tvaru posúchu.
-
5
Z oboch strán pečieme na suchej panvici s hrubým dnom.
Tiež posúchy:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Diskusia k receptu