Foto: kecemis
K tomuto receptu som bol inspirovany receptom varechovej kolegine @afataga http://varecha.pravda.sk/recepty/stroganoff-podla-koko-fotorecept/51464-recept.html Este nieco. V nazve nie je chyba. Je to zamer.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
2 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1 ks |
|
2 PL na dusenie |
|
|
|
3 PL |
|
1 a 3/4 hrnček na podliatie |
|
1/4 hrnček |
|
1/4 ČL |
|
|
Postup
-
1
Nakrajal som baklazan na priblizne 1 cm koliecka, nasolil a dal vypotit na papirovu utierku. Dal som si varit ryzove rezance podla navodu. Nakrajal som si cibulu na drobno, a huby na mensie platky.
-
2
V panvici na rozohriatom masle som prazil cibulu asi na dve minuty.
-
3
potom som pridal huby a o minutu neskor baklazan, ktory som nakrajal na male kocky, asi 1x1 cm. Pokmiesal som a dusil asi 5 minut za obcasneho miesania. Pretoze baklazan je ochlasta, moze sa stat, ze bude treba pridat troche viac oleja.
-
4
Ked uz baklazan troche zmekol, pridal kukuricny skrob, sol, korenie, premiesal a varil asi minutu. Da sa pouzit aj muka, ale ja mam radsej skrob. Po minute som pridal vyvar najlepsie zeleninovy, ale ja som pouzil dnes kuraci, stiahol teplotu a varil dalsich 5 minut.
-
5
Nakoniec som pridal smotanu, premiesal a nehal prejst varom.
-
6
My sme mali ku tomu ryzove rezance. Mozu byt obycajne, alebo ryza. Je to na Vas.
5*
onehda to sem dal @2010 a funguje to, mam odskusane