Baklažánovo-hubový stroganov fotorecept

kecemis - fotkakecemis, 20. júna 2014
Baklažánovo-hubový stroganov (fotorecept)
Foto: kecemis

K tomuto receptu som bol inspirovany receptom varechovej kolegine @afataga http://varecha.pravda.sk/recepty/stroganoff-podla-koko-fotorecept/51464-recept.html Este nieco. V nazve nie je chyba. Je to zamer.

4-6
porcie
15-20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
2 hrnček
1 hrnček
1 ks
2 PL na dusenie
3 PL
1 a 3/4 hrnček na podliatie
1/4 hrnček
1/4 ČL




Postup

  1. 1

    Nakrajal som baklazan na priblizne 1 cm koliecka, nasolil a dal vypotit na papirovu utierku. Dal som si varit ryzove rezance podla navodu. Nakrajal som si cibulu na drobno, a huby na mensie platky.

    Baklažánovo-hubový stroganov (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V panvici na rozohriatom masle som prazil cibulu asi na dve minuty.

    Baklažánovo-hubový stroganov (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    potom som pridal huby a o minutu neskor baklazan, ktory som nakrajal na male kocky, asi 1x1 cm. Pokmiesal som a dusil asi 5 minut za obcasneho miesania. Pretoze baklazan je ochlasta, moze sa stat, ze bude treba pridat troche viac oleja.

    Baklažánovo-hubový stroganov (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ked uz baklazan troche zmekol, pridal kukuricny skrob, sol, korenie, premiesal a varil asi minutu. Da sa pouzit aj muka, ale ja mam radsej skrob. Po minute som pridal vyvar najlepsie zeleninovy, ale ja som pouzil dnes kuraci, stiahol teplotu a varil dalsich 5 minut.

    Baklažánovo-hubový stroganov (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec som pridal smotanu, premiesal a nehal prejst varom.

    Baklažánovo-hubový stroganov (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    My sme mali ku tomu ryzove rezance. Mozu byt obycajne, alebo ryza. Je to na Vas.

    Baklažánovo-hubový stroganov (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

pusta
@kecemis - milý Mirko, receptík som si pozorne prečítala, pre mňa to síce nie je tradičný Stroganoff podľa francúzskej či ruskej verzie, avšak konštatujem veľmi rada, že je to skvelý recept vynikajúcej chuti, hoden nasledovania. úvod som čítala :-)
5*
hankaanka
myslím, že z postupu vypadli huby...neskúsená kuchárka si s tým neporadí
kukulienka71
Ukladám pre inšpiráciu. Páči sa mi použitie kuracieho vývaru, dá zeleninovému jedlu dobrú chuť. A páči sa mi aj slovo "ochlasta":-)
daguska
Páci sa mi tvoj recept.Baklazán mám rada,a aj ked k iným hubám ako k sampiñónom sa nedostanem,rada vyskúsam.
cesminaz
Moze to byt naozaj chutne :-) ..ja si to viem lepsie predstavit s ryzou :-) KK
elixir
@kecemis dnes bol obed podľa Teba, omáčka mi vyšla svetlejšia, asi kvôli rozdielnemu vývaru a hubám (dala som kuriatka a šampiňóny), chutilo nám a hlavne sa mi páči, že tento recept ponúka iné použitie baklažánu než na aké som zvyknutá :)



1x safran
kecemis
Dakujem Vam vsetkym za pozretie receptu. @hankaanka Vdaka za upozornenie, uz som to napravil. @afataga viem, ze som z tvojho povodneho receptu ponechal asi len tanier, ale pri tvojom recepte ma to napadlo. Alebo zislo na um. Viem tak isto, ze chlapcov baklazanovcov netreba nehavat vypotit, ale ja nie som na chlapcov. Vazne, zabudol som na to, takze som vlastne ani nevedel, ci je to chlapca, alebo dievka. @elixir potesenie na mojej strane. Som rad, ze si vyskusala. Mas pravdu, ja som pouzil crimini huby, ktore su viac do hneda a moju omacku zafarbili viac.
methi
Troska som si recept upravila, ale inak vyborna inspiracia a pochutili sme si :) Dakujem.

kecemis
@methi som rad, ze ti moj recept posluzil ako inspiracia. Ved o to tu vlastne ide. Kazdy si moze prisposobit chut podla seba. Dakujem
bembo
mal som doma baklažán ,žampióny,cibuľu,a všetko ostatné čo tam treba.nuž rozhodol som sa vyskúšať tento na obrázku veľmi dobre vyzerajúci pokrm.keďže som mal smotanu iba sladkú,dokyslil som ju bylinkovou horčicou.ešte som zo zvedavosti pokrájal 3 lístky bazalky,a po zovretí pridanej smotany som to nechal dôjsť na sporáku.zo včera mi ostali cestoviny spirálky ktoré som studené nechal na tanieri,a ešte horúci stroganov som s nimi premiešal.hneď po prvom súste som zistil,že som dobre urobil,keď som sa dal na tento recept.pretože mi veľmi chutilo toto jedlo,uložil som si ho do svojej KK,ako "odskúšané,test gut,robiť aj inokedy,a doporučiť svojim známym".dík za super recept
kecemis
@bembo dakujem, i ked trosku neskor, za odozvu na moj recept, Dobra myslienka s bazalkou. Urcite to vyskuasam.
kukulienka71
Tymián namiesto muškt. orieška a pridaný čerstvý špenát. Bolo to s väčšími cestovinami-mušľami, výborné jedlo, ďakujem za nápad

kecemis
@kukulienka som rad, ze pokracujes v prieskume dalsich mojich receptov. To vzdy potesi. Som rad, ze som ta inspiroval a ze si bola spokojna.
zuzanka1367
Som rada, že som si tento recept uložila a ešte radšej, že som si aj podľa Teba navarila, veľmi chutné a variabilné jedlo u nás so sójovou smotanou a zahustené cícerovou múkou, dokyslené citrónovou šťavou a s cestovinou. Výdatné a chutné jedlo, vďaka za super recept!


kecemis
@zuzanka potesenie na mojej strane. Paci sa mi ta citronova stava, to si dochutila vyborne. Dakujem a prajem pekny weekend.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia