Foto: martinis
Gnocchi s opečenou paprikou, cibuľou, cuketou, šampiňónmi a cherry paradajkami posypané strúhaným syrom.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dnes si pripravíme ľahké, avšak naozaj sýte jedlo inšpirované talianskou kuchyňou. Jeho prípravu si uľahčíme a zrýchlime použitím hotových gnocchi - chladeného polotovaru, avšak je možné si ich pripraviť aj doma.
- 2
Takže : gnocchi podľa inštrukcíí na obale povaríme v slanej vode 2-3 minútky. Scedíme a odložíme na teplé miesto.
- 3
Papriky umyjeme, zbavíme jadrovníkov, pokrájame na tenké kolieska a tie ešte na štvrtinky. Na lyžici olivového oleja ich sprudka zhruba minútu opekáme, potom oheň zmiernime a pridáme šampiňóny. Ak použijete čerstvé, je to len plus. Opekáme ešte 3 minúty.
- 4
Teraz do panvice môžme pridať aj polovicu cukety pokrájanej na polkolieska a polovicu cibule, taktiež pokrájanej na polkolieska. Tie sa rozpadnú, to je v poriadku, ak máte menšiu cibuľu, pokojne použite celú.
- 5
V druhej, hlbšej panvici na druhej lyžici oleja opečieme gnocchi, až chytia zlatistú farbu. Pridáme cherry paradajky rozkrojené na polovice, pre väčšiu farebnosť som použil 3 červené a 3 žlté. Ešte chvíľu v panvici poopekáme, potom primiešame opečenú zeleninu, korenie na taliansku kuchyňu a naservírujeme na tanier či do misky.
- 6
Posledným krokom je posypanie jedla syrom, použite váš najobľúbenejší - urobte to však rýchlo, aby sa stihol troška roztaviť. Hotovo - môžte sa nechať unášať chuťou čerstvej zeleniny a výborných gnocchi :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Len prosím ťa neklam - Martinis, 16 ročný chlapec.
Teším sa na tvoje ďalšie recepty.
@gordonko : podozrivé, ale je to tak, našťastie 29. narodeniny nemám :)) ďakujem veľmi pekne ! :-)
@jahodka6064 : tak, bodaj by sa raz vydarila :) ak vyjde, prvý výtlačok bude pre teba ! ;-)
@emilly77 : to je povzbudivá podpora, vďaka :))
k receptu , keď mám čas, gnocchi si robím sama, ale keď mi tečie do topánok , to myslím na čas , veru čiahnem po polotovare:-)
veru, ušetrí čas aj námahu. ale - domáce musia byť výborné. neporadila by si mi, ako na ne ? :)