Gnocchi s opečenou zeleninou

martinis - fotkamartinis, 6. januára 2013
Gnocchi s opečenou zeleninou
Foto: martinis

Gnocchi s opečenou paprikou, cibuľou, cuketou, šampiňónmi a cherry paradajkami posypané strúhaným syrom.

1
porcia
25 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1/2 ks
1/2 ks
1/2 konzervy
1/2 ks
1/2 ks
6 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Dnes si pripravíme ľahké, avšak naozaj sýte jedlo inšpirované talianskou kuchyňou. Jeho prípravu si uľahčíme a zrýchlime použitím hotových gnocchi - chladeného polotovaru, avšak je možné si ich pripraviť aj doma.

  2. 2

    Takže : gnocchi podľa inštrukcíí na obale povaríme v slanej vode 2-3 minútky. Scedíme a odložíme na teplé miesto.

  3. 3

    Papriky umyjeme, zbavíme jadrovníkov, pokrájame na tenké kolieska a tie ešte na štvrtinky. Na lyžici olivového oleja ich sprudka zhruba minútu opekáme, potom oheň zmiernime a pridáme šampiňóny. Ak použijete čerstvé, je to len plus. Opekáme ešte 3 minúty.

  4. 4

    Teraz do panvice môžme pridať aj polovicu cukety pokrájanej na polkolieska a polovicu cibule, taktiež pokrájanej na polkolieska. Tie sa rozpadnú, to je v poriadku, ak máte menšiu cibuľu, pokojne použite celú.

  5. 5

    V druhej, hlbšej panvici na druhej lyžici oleja opečieme gnocchi, až chytia zlatistú farbu. Pridáme cherry paradajky rozkrojené na polovice, pre väčšiu farebnosť som použil 3 červené a 3 žlté. Ešte chvíľu v panvici poopekáme, potom primiešame opečenú zeleninu, korenie na taliansku kuchyňu a naservírujeme na tanier či do misky.

  6. 6

    Posledným krokom je posypanie jedla syrom, použite váš najobľúbenejší - urobte to však rýchlo, aby sa stihol troška roztaviť. Hotovo - môžte sa nechať unášať chuťou čerstvej zeleniny a výborných gnocchi :)

Diskusia k receptu

rajnica
Martinis, tvoje recepty sú fajn. A navyše sú písané, čo je na Vareche výnimočné, dobrou slovenskou gramatikou a aj štylistike možno ťažko niečo vyčíta.
Len prosím ťa neklam - Martinis, 16 ročný chlapec.
Teším sa na tvoje ďalšie recepty.
gordonko
@rajnica ani Tebe sa to nezdá ??? ... 3 dobre recepty hned za sebou a taký ,,mladas,, ... alebo má narodeniny 29.2
jahodka6064
keby len tri recepty:))), Mladý a už tak šikovný, dokonca máš sen vydať kuchársku knihu smelo do toho... :), určite na to máš ak neklameš svojou zručnosťou, tak držím palce a teším sa na tvoju budúcu knihu :))
emilly77
:) a mne je jedno koľko máš rokov , tvoje recepty sú super , len ich dávaj ďalej :)
martinis
@rajnica : ďakujem za pochvalu, teším sa na ďalšie pozitívne komentáre ! :) písanie je mojim druhým koníčkom, možno preto je tá štylistika taká netradičná :)
@gordonko : podozrivé, ale je to tak, našťastie 29. narodeniny nemám :)) ďakujem veľmi pekne ! :-)
@jahodka6064 : tak, bodaj by sa raz vydarila :) ak vyjde, prvý výtlačok bude pre teba ! ;-)
@emilly77 : to je povzbudivá podpora, vďaka :))
jerica
@martinis , na to , že si v takom veku , to Ťa veru obdivujem , Tvoje recepty sú všetky veľmi dobre pofotené a aj s perfektným popisom . Určite sa nestratíš , a to si myslím nie len v kuchyni . :-)
k receptu , keď mám čas, gnocchi si robím sama, ale keď mi tečie do topánok , to myslím na čas , veru čiahnem po polotovare:-)
martinis
@jerica : noo, tak to sú inšpiratívne slová, ďakujem, ďakujem :-)) snažím sa vždy zdokonaľovať, však nejedia len ústa, ale aj jazyk, no nie ? :)
veru, ušetrí čas aj námahu. ale - domáce musia byť výborné. neporadila by si mi, ako na ne ? :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia