Bezlepková varená knedľa
Foto: potravinarskavyrobaliana
Aj po niekoľkých dňoch je mäkučká a vláčna.
Postup
-
1
Zmiešame Bread mix dark a Bread mix white. Pridáme droždie rozmiešané vo vode a necháme 10 minút postáť.
- 2
Vylejeme zvyšnú vlažnú vodu, pridáme vajce a soľ. Spracujeme cesto elektrickým hnetačom 2 - 3 minúty.
- 3
Cesto preložíme na podložku posypanú ryžovou múkou a pomúčenými rukami prepracujeme. Rozdelíme na polovicu a vytvarujeme do tvaru knedle. Prikryjeme fóliou a necháme podkysnúť 15 - 20 minút.
- 4
V širšom hrnci necháme zovrieť vodu. Podkysnuté knedle vložíme do vriacej vody a prikryjeme pokrievkou. Necháme 6 - 8 minút variť.
- 5
Uvarené vyberieme a potrieme olejom. Necháme na mriežke vychladnúť.
Tiež varená knedľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu