Mrkvová nátierka

monty469 - fotkamonty469, 17. marca 2016
Mrkvová nátierka
Foto: monty469

Keď už mám upečené bagetky, prečo neurobiť nátierku :-D

Suroviny

200 g
50 g
1 ks
4 strúčiky
3 ČL
3 PL
3 PL
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Mrkvu, zeler najemno nastrúhame, jablko na hrubšie, pridáme smotanu, nátierkové maslo a zamiešame.

  2. 2

    Pridáme prelisovaný cesnak, medvedí cesnak ( ja som dala sušený, lebo iný nemám, ale kto má čerstvý tak nech použije ten ) Premiešame, podľa chuti dosolíme, okoreníme a podávame. V mojom prípade na čerstvo upečenej bagetke. Poviem vám to je ale dobrota :-)

Diskusia k receptu

jack
Vyzerá to veľmi chutne,ja by som ti zjedla všetko.Šikovná si.
haji
@Monty469 díky, v kombinaci s bagetkou od tebe - hmmm to bude dobrotka!! Jsi šikula!! Díky!
bembo
už je KK.v pondelok mi doniesla suseda čerstvý medvedí cesnak,že či to poznám.nie len že poznám,ale aj ho mám rád.tvoj recept mi prišiel vhod,a v nedeľu budeme mať výborný fruštik.si ma potešila
haji
@Monty děkuji, mávám! Tobě i všem varechárom přeji krásný víkend!
jack
Ahoj montíček,dnes som sa rozhodla urobiť tvoju fantastickú pomazánku.Nemá chybu.Robila som len z polovičnej dávky,ale nabudúce bude z celej.Rodinke veľmi chutí.ÁÁ urobila som k nej aj domáci chlebík.


monty469
@Bembo (18.3.2016 19:48)

čerstvý je určite lepší ako sušený, to sa musí nechať. Nech vám chutí, a ďakujem :-)
monty469
@Jack (19.3.2016 17:09)

Som rada, že vám nátierka chutila :-) Teší ma, keď ostatní vyskúšajú nejaký môj recept, a sú spokojní, človeka takéto maličkosti potešia a zahrejú pri srdiečku :-) Idem práve mrknúť na ten chlebík :-)
kukulienka71
Aj bagetky aj nátierka vyzerajú veľmi chutne. Nátierky príliš často nerobím, ale ty ma presviedčaš o tom, ako rýchlo a v podstate jednoducho sa dá vyčariť na stôl lákavá pomazánka = robíš mi chute;-)
bembo
@Monty469 (19.3.2016 18:28)

dnes sme ju mali na fruštik.urobil som ju podľa rcp,ale kyslú smotanu nepoužívam,tak som ju nahradil majonézou,a keďže mám rád trochu pikantnejšie pomazánky tak som ju trochu dochutil francúzskou horčicou.podľa originál rcp bola výborná,ale s tou horčicou,na moju chuť bola ašte lepšia.už je uložená v mojej KK ako "odskúšané-test gut",čo znamená,že odskúšaný rcp sa bude robiť aj inokedy,pretože bol výborný


monty469
Milý @Bembo , teším sa, že nátierka chutila ! S tou horčicou a majonézou to určite vyskúšam aj ja, pikantné mám veľmi rada (škoda, že zvyšok rodiny nie, ja si dochucujem "separé" (: ) Prajem Vám príjemné Veľkonočné sviatky :-)
bembo
@Monty469 (25.3.2016 14:12)

Ďakujem,a prajem krásne Veľkonočné sviatky.Pri dochucovaní som si spomenul na@Afataga ,ona by si ju určite dochutila chilli,čo tiež patrí medzi moje obľúbené,tak nabudúce skúsim z chilli.@Zvolencan ,ten by napísal že dal by tam bryndzu ,ale tá tam rozhodne nepatrí.z tej sa robí tzv.šmirkas,my tak voláme pomazánku,ktorá je tiež výborná,ak ju poznáš.maslo,bryndza nasekaná cibuľa na drobno mletá červená paprika a všetko spolu vymiešať.tiež maškrta na čerstvom chlebíku,alebo pečive.