Foto: kukulienka71
Ľahké a pikantné zeleninové jedlo,hotové za pár minút...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zeleninu (cukinu,brokolicu a fazuľku)umyjeme a nakrájame na menšie kusy.Najprv si nasucho opatrne opražíme sezamové semienka.Odložíme k servírovaniu. Na tej istej panvici rozhorúčime rastlinný olej a jemne na ňom orestujeme nadrobno pokrájaný cesnak a zázvor. Hneď pridáme brokolicu,chvíľu opekáme,prisypeme fazuľky,miešame a opekáme a nakoniec cukinu.Nadhadzujeme alebo inak miešaním dávame pozor,aby sa zelenina opekala rovnomerne,ale nespálila,dôležité je,aby sa nedusila,ale piekla.
-
2
Asi po 6-7 minútach prilejeme sójovú omáčku(kto nemá rád,nedá,zeleninu ale mierne osolí alebo dochutí podľa seba). Chvíľu ešte necháme pražiť a môžeme servírovať,pokvapkané tekvicovým olejom a posypané opraženými sezamovými semienkami.
-
3
Hneď prvý som po ochutnaní ucítila zázvor,dodá jedlu pikantnosť,podporuje obranyschopnosť organizmu.Tekvicový olej je v tomto jarnom období pre nás tiež veľmi vhodný,odstraňuje únavu,posilňuje imunitný systém a spolu so zeleninou je plný tak potrebných antioxidantov;-)
nie kazdy vykonava na Velku noc obzerstvo