Vianočka s jablkami a škoricou na panvici fotorecept
Foto: elixir
Toto jedlo je variáciou na Apfel Rösti. Pripomína mi dukátové buchtičky s celistvejšou plnkou zo štrúdle v jednom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme suroviny. Hrozienka namočíme v džúse, vianočku pokrájame na menšie kúsky, jablká tiež. Cukor a škoricu zmiešame.
-
2
Na PL oleja oprážame kúsky vianočky pokým mierne zhnednú, potom vyberieme z panvice a dáme bokom.
-
3
Na ďalšej PL oleja oprážame kúsky jabĺk, kým nám mierne zmäkknú (cca 5 minút).
-
4
Následne do panvice pridáme ďžús aj s hrozienkami a premiešame.
-
5
Pridáme kúsky vianočky a premiešavame kým sa jablková šťava úplne vsiakne.
-
6
Posypeme zmesou cukru a škorice. Podávame s vanilkovou omáčkou.
-
7
Vianočku použitú v tomto recepte som piekla podľa receptu od Nomiada.
www.biokamo.sk/solio-zdrave-oleje/solio-olej-vla%C5%A1...