Vianočka s jablkami a škoricou na panvici fotorecept
Toto jedlo je variáciou na Apfel Rösti. Pripomína mi dukátové buchtičky s celistvejšou plnkou zo štrúdle v jednom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    Pripravíme suroviny. Hrozienka namočíme v džúse, vianočku pokrájame na menšie kúsky, jablká tiež. Cukor a škoricu zmiešame.   
- 
                                                    2
                                                    Na PL oleja oprážame kúsky vianočky pokým mierne zhnednú, potom vyberieme z panvice a dáme bokom.   
- 
                                                    3
                                                    Na ďalšej PL oleja oprážame kúsky jabĺk, kým nám mierne zmäkknú (cca 5 minút).   
- 
                                                    4
                                                    Následne do panvice pridáme ďžús aj s hrozienkami a premiešame.   
- 
                                                    5
                                                    Pridáme kúsky vianočky a premiešavame kým sa jablková šťava úplne vsiakne.   
- 
                                                    6
                                                    Posypeme zmesou cukru a škorice. Podávame s vanilkovou omáčkou.   
- 
                                                    7
                                                    Vianočku použitú v tomto recepte som piekla podľa receptu od Nomiada.   


 
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    




 
 


www.biokamo.sk/solio-zdrave-oleje/solio-olej-vla%C5%A1...