Teľacie plece na červenom víne

Radovan Žigray
šéfkuchár hotel&Privilege v Košiciach, 31. decembra 2013
Teľacie plece na červenom víne
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
200 ml
20 g
500 ml




Postup

  1. 1

    Mäso osolíme, okoreníme, opečieme na masle a vyberieme. Pridáme cesnak a ostatné suroviny, zarestujeme a podlejeme vínom.

  2. 2

    Vložíme mäso a podlejeme vývarom, dusíme domäkka. Hotové mäso vyberieme a nakrájame na plátky alebo ho necháme vychladnúť a podávame na studeno.

  3. 3

    Omáčku necháme odpariť a polejeme ňou mäso.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia