Krumplačka od babky Žofky

kvakac - fotkaKvakac, 8. júna 2018 13:34
Ďalšie recepty »

Krumplačka od babky Žofky Foto: kvakac

Táto zemiaková polievka je veľmi chutná a pritom ide o jednoduché varenie a pomerne rýchle.

6 - 8
porcií
10 min
príprava
25 min
tepelná úprava

Suroviny

5 ks (stredné)
2 ks (čerstvé)
100 g (prerastená)
2 ks (stredná)
1 hlavička
1 PL
1 PL
2,5 l (vychladnutý)
1 KL
1 KL

Postup prípravy

  1. 1

    Slaninu pokrájame na kocky asi centimetrové. Cibuľu na drobno a z polovice hlávky cesnaku strúčiky rozpučíme a posekáme. Druhú polovicu strúčikov krájame na plátky. Zemiaky očistíme a na strúhadle na veľkých okách nastrúhame.

    Krumplačka od babky Žofky  - obrázok 1
  2. 2

    V hrnci zohrejeme masť, na to dáme cibuľu a slaninu vyškvariť. Do toho pridáme rascu a korenie. Keď slanina a cibuľa začne chytať červenú farbu, pridáme cesnak posekaný na drobno. Premiešame a poprášime mukou a červenou paprikou (pozor nech neprihorí). Zamiešame asi dva krát a zalejeme vývarom. Napokon pridáme zemiaky. Necháme prudko variť, aby sa zemiaky dobre uvarili.

    Krumplačka od babky Žofky  - obrázok 2
  3. 3

    Na záver vajcia rozšľaháme a pomaly lejeme do polievky, aby sa vytvorili také slíže. Pridáme zvyšný cesnak pokrájaný na plátky. Povaríme chvíľu. Ochutnáme a pripadne osolíme. Pozor vývar z halušiek bol slaný. Do polievky na tanieri dáme trochu čerstvého majoránu pokrájaného.

    Krumplačka od babky Žofky  - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist