Foto: tancotanka
Ja by som ho nazvala "Jednoducho božský". Recept som objavila v augustovom čísle Apetitu a musela som ho hneď vyskúšať. Chuťou pripomína makovo-jablkovú štrúdľu, Zobraziť celý popisJa by som ho nazvala "Jednoducho božský". Recept som objavila v augustovom čísle Apetitu a musela som ho hneď vyskúšať. Chuťou pripomína makovo-jablkovú štrúdľu, avšak je celkom bez múky. Použila som okrúhlu formu s priemerom 24 cm.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vyšľaháme bielky s krupicovým cukrom a štipkou soli na tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do svetlej peny, pridáme zmäknuté maslo a zmiešame.
- 2
Do žĺtkovej peny jemne vmiešame sneh z bielkov a pridáme mletý mak.
- 3
Formu vystelieme papierom na pečenie a nanesieme makovú vrstvu. Rovnomerne rozotrieme stierkou a uložíme pokrájané jabľčka - mesiačiky očistených jabĺk. Formu vložíme do rúry zohriatej na 180°C a pečieme 25-30 minút. 5 minút pred ukončením pečenia posypeme vrch koláča čerstvými ríbezľami. Po dopečení potrieme koláč ešte redším marhuľovým džemom. Chutí božsky ... :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@alaba použila som formu priemeru 24 cm a koláč bol vysoký asi 2,5 cm