Dnes som zase tvorila v kuchyni... Nic vynimocne, ale za to chutne... Daju sa jest, ako obed, vecera, alebo ako chutovka napr. k vinu, alebo ako pohostenie pre navstevy...
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Palacinky: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
Plnka: | |
|
|
|
|
(alebo kečup) |
|
Na vrch: | |
|
|
(alebo tatárska omáčka) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Neuvadzam mnozstva a vahy, pretoze si myslim, ze kazdy potrebuje uvarit ine mnozstvo jedla a preto je to individualne. Pripravime si cesto na palacinky, zmiesame muku, mlieko, vajce sol a ja davam aj trochu KPDP, ale nemusi byt. Vymiesame do hladkeho mierne husteho cesta. A opekame na panvici.
-
5
Na tanieri vidlickou roztlacime trochu masla, syr niva a podla chuti bud horcicu, alebo kecup, aby sa plnka dobre roztierala.
-
6
Na hotove palacinky natrieme plnku.
-
7
Potom sunku, mozeme pouzit aj kukuricu, alebo kapiu, to na co mate chut.
-
8
Na tesno zatocime a servirujeme, bud klasicky ako obed, alebo ak chceme pohostit navstevu, alebo len tak seba k vinku, nakrajeme na jednohubky a poukladame na tanier.
Diskusia k receptu
2 komentáre k receptuPridaj komentár k receptu: