Slané plnené špaldové palacinky

kristinamia - fotkakristinamia, 30. novembra 2015

Dnes som zase tvorila v kuchyni... Nic vynimocne, ale za to chutne... Daju sa jest, ako obed, vecera, alebo ako chutovka napr. k vinu, alebo ako pohostenie pre navstevy...

5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Palacinky:
Plnka:
 (alebo kečup)
Na vrch:
 (alebo tatárska omáčka)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Neuvadzam mnozstva a vahy, pretoze si myslim, ze kazdy potrebuje uvarit ine mnozstvo jedla a preto je to individualne. Pripravime si cesto na palacinky, zmiesame muku, mlieko, vajce sol a ja davam aj trochu KPDP, ale nemusi byt. Vymiesame do hladkeho mierne husteho cesta. A opekame na panvici.

    Slané plnené špaldové palacinky - obrázok 1
  2. 5

    Na tanieri vidlickou roztlacime trochu masla, syr niva a podla chuti bud horcicu, alebo kecup, aby sa plnka dobre roztierala.

    Slané plnené špaldové palacinky - obrázok 5
  3. 6

    Na hotove palacinky natrieme plnku.

    Slané plnené špaldové palacinky - obrázok 6
  4. 7

    Potom sunku, mozeme pouzit aj kukuricu, alebo kapiu, to na co mate chut.

    Slané plnené špaldové palacinky - obrázok 7
  5. 8

    Na tesno zatocime a servirujeme, bud klasicky ako obed, alebo ak chceme pohostit navstevu, alebo len tak seba k vinku, nakrajeme na jednohubky a poukladame na tanier.

    Slané plnené špaldové palacinky - obrázok 8

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: