
Dobrá pizza z Austrálie
Pizza je možno povedať jedno z najpopulárnejších jedál na svete. Je ich tisíce iných verzií, ale stále...

Brokolica v mletom mäse
pôvodne som kupenú brokolicu chcel urobiť ako vysmážaný karfiol , potom ...

Raffaello z Delissy
Delisy postrúhame na strúhadle, pridáme zmäknuté maslo, asi 2PL kokosu a zahustíme smotanou do kávy....

Grankáčiky v tortovej forme
Recept veľmi jednoduchý. Klasické nie však veľmi sladké brioškové cesto som naplnila grankom a upiekla som plnené...

Medový rez
Tento recept mám od bývalej koleginky, je to original recept na medové rezy. Ja ho pečiem tak...

Omáčka zo šťavy /šťaveľa/
Túto omáčku sme varievali vždy na jar. Teraz ešte tu na severe nerastie. Môžete ju...

Celozrnné keksíky so sušenými slivkami
v recepte som kombinovala celozrnnú múku a ovsené otruby mleté... vznikli zdravé keksíky-:) chuť celozrnnej múky je...

Jemný paradajkový džem s chilli a bylinkami
Pre mňa obrovské prekvapenie - tá delikátna chuť ma jednoducho dostala. Prvýkrát som robila minulý rok...

Fenyklová příloha k masu
A nejen příloha, ale i samostatné jídlo s pečivem, nebo příloha k bramborám.

Plnená panenka s mletým a udeným mäsom pečena na dubákoch.
Zostalo varené udené mäsko, čo s tym a v mrazaku okrem bravč. panenky a pol kila mleteho...

Bezlepkové kocky s tvarohom
Tento recept som dostala od pani, ktorá má celiakiu už roky. Vyskúšali sme ho ,...

Kuracie mäso so zemiakmi na špajdli
Toto mi tak napadlo pri listovaní jednej knižky. Lepšie by to bolo na grile, ale...

Cukríky z dulového džemu
Dulový syr, želé cukríky, dulová pasta. Takéto recepty sú aj tu na Vareche...

Údenou klobásou plnené kuracie prsia vyprážané v smotanovom cestíčku
Dnešný sviatočný obed len tak v ľahšom prevedení. kuracie prsia, ktoré som plnila pokrájanou údenou...

Kávove lodičky
Cesto: Múku, cukor, kávu a čokoládu dáme do mixéra. Rozmixujeme - premiešame. Postupne...

Pečená fašírka
Cibuľu nakrájame na kocky (veľkosť podľa chuti), zmiešame s mäsom, vajíčkami, strúhankou a korením....

Hubové čevapčiči
Tohotoročná jeseň je bohatá na zber húb... Počasie nám praje a huby už máme nasušené, zavarené,...

Tagliatelle so smotanovo-špenátovou omáčkou a steak z lososa
Steak tesne pred varením posolíme a ochutíme korením. Na panvicu s rozohriatym maslom dáme lososa kožou...

Zimná čalamáda
Kapustu, papriku a cibuľu pokrájame, pomiešame s olejom, s nakladačom, octom a cukrom....

Úspornejšia bohemka plnená žĺtkovým krémom
Tato bohemka je len zo 4 bielkov a naviac... zo zvysnych zltkov som uvarila krem na naplnenie....

Lahôdkový zapečený baklažán
Som srdcom i dušou patriot slovenskej kuchyne, no aj ja mám svoje slabôstky. Jedna z nich je francúzska kuchyňa....

Gnocchi s pestom z medvedieho cesnaku a opečenými paradajkami
V panvici na olivovom oleji opečieme rozpolené cherry paradajky, zakvapneme bielym vínom a zalejeme smotanou, ochutíme...

Klasické žemličky z chlebovej múky
Natrafila som nedávno na recept na klasické žemle, ako ich my starší máme ešte v pamäti...

Krehké rohlíčky z kyslej smotany
Tento recept mám napísaný na kúsku papiera , preto netuším odkiaľ pochádza, ale som s ním veľmi...

Šošovicová polievka so sušenými slivkami
Šošovicu preberieme, vopred namočíme a potom v tej istej vode uvaríme. Keď je šošovica napoly...