Fazuľová krémová polievka

amelie - fotkaamelie, 14. januára 2014
Fazuľová krémová polievka
Foto: amelie

Trochu zmeny nezaškodí:-)

Suroviny

300 g podľa vlastného výberu
2 nožičky
1/2 ks surová
1/2 ks
1 ks
4 strúčiky
3 ks
1 ks (v zime paradajkové pyré alebo 2-3 paradajky z konzervy)
1 ks
1 pl
  alebo petržlenová vňať na ozdobu




Postup

  1. 1

    Fazuľu namočíme cez noc do vody, na druhý deň ju scedíme, premyjeme a dáme do čistej vody asi na 20 minút povariť. Ošúpeme zemiaky, mrkvu, cibuľu, z paprík vyberieme semienka, strúčiky cesnaku prekrojíme po dĺžke a odstránime zelené jadro. Fazuľu znova scedíme a vložíme do hrnca s celou zeleninou, nesolíme ani nekoreníme. Zalejeme 1,5 - 2 litrami vody alebo vývaru a varíme 35-40 minút. V lete pridáme miestne paradajky, v zime paradajkové pyré alebo paradajky z konzervy.

    Fazuľová krémová polievka  - obrázok 1
  2. 2

    Keď je zelenina aj fazuľa dostatočne mäkká, z polievky vyberieme všetku zeleninu a klobásu, v hrnci zostane iba fazuľa. Zeleninu rozmixujeme ponorným mixérom a klobásu pokrájame na tenké kolieska. Všetko vrátime naspäť do hrnca, osolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku a necháme prevrieť. Pri podávaní ozdobíme polievku petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.

    Fazuľová krémová polievka  - obrázok 2

Diskusia k receptu

ancicka
fajna polievočka.akurat dnes som nad ňov rozmýšľala.
eviana
Tak takúto fazuľovú som ešte nerobila a veľmi sa mi popačuje, veru ja niekedy vyskúšam takto podľa Teba spraviť milá @amelie , ďakujem za super inšpiráciu, KK aj 5* jasných máš u mňa :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia