Čokoládový koláč
Čokoládový koláč

Brownies s orechmi

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 21. februára 2023
Brownies s orechmi
Foto: Shutterstock

Vyskúšajte svetoznámy čokoládový koláč vylepšený orieškami.

20
porcií
15 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

200 g
200 g (60 %)
3 ks
115 g
110 g
40 g
50 g (vlašské, lieskové alebo mandle)




Postup

  1. 1

    Maslo nakrájame na kocky, čokoládu nahrubo nasekáme. Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo spolu s čokoládou, do­ hladka vymiešame.

  2. 2

    Vajcia s cukrom vyšľaháme do nadý­chanej peny. Za stáleho šľahania postupne prilievame čokoládu vychladnutú na izbovú teplotu.

  3. 3

    Do čokoládovej hmoty preosejeme po­lovicu múky zmiešanej s kakaom a metlič­kou zapracujeme, pridáme zvyšnú múku, premiešame a nakoniec pridáme nasekané oriešky.

  4. 4

    Plech s vyšším okrajom alebo pekáč s rozmermi 20 x 30 cm vystelieme papie­rom na pečenie a vylejeme doň cesto, dô­kladne zarovnáme.

  5. 5

    Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 25 minút. Necháme asi 5 minút chladnúť v plechu, potom opatrne spolu s papie­rom na pečenie vyberieme a necháme úplne vychladnúť asi 4 hodiny na mriežke.

  6. 6

    Brownies nakrájame na menšie kúsky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia